Uğur Mumcu Acıpayam'da Anıldı - Son Dakika
Yerel

Uğur Mumcu Acıpayam'da Anıldı

Atatürkçü Düşünce Derneği (add) Genel Başkan Yardımcısı Kazım Arslan, 'Laikliği Tartışmaya Açanlardan Bir Gün Hesap Soracağız' Dedi

29.01.2011 11:01

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkan Yardımcısı Kazım Arslan, 'Laikliği tartışmaya açanlardan bir gün hesap soracağız' dedi.

ADD Acıpayam Gençlik Kollarının 'Adalet ve Demokrasi Haftası' kapsamında hazırladığı Uğur Mumcu'yu anma etkinliği, Acıpayam Talip Özkan Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Etkinliğe ADD Genel Başkan Yardımcı Kazım Arslan, İl Genel Meclisi Üyesi İlhan Özcan, CHP İlçe Başkanı Ömer Alev, DSP İlçe Başkanı Fethi İlhan, Yassıhüyük Belediye Başkanı Halik Özonuk, Eğitim-Sen Acıpayam İlçe Temsilcisi Hüseyin Özdemir, ADD üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

ADD Genel Başkan Yardımcısı Arslan, programda yaptığı konuşmada, her yıl 24-31 Ocak günleri arasında gerçekleştirilen Adalet ve Demokrasi Haftası'nın öneminin, bugün biraz daha çok anlaşıldığına dikkati çekerek, şöyle dedi:

'Çünkü ülkemiz bir süreçten geçmekte ve birçok sıkıntı yaşanmaktadır. Geçmişte bir hiç uğruna hunharca öldürülen bu Atatürkçü, Cumhuriyetçi ve yurtsever insanlarımız teröre kurban gitmiş ve ülkemizi üzüntüye ve yasa boğmuştur. Her sene andığımız bu yurtseverleri hiçbir zaman unutmayacağız ve unutturmayacağız. Ülkemizdeki sıkıntıları hep birlikte göğüsleyerek aşacağız. Cumhuriyetin ilkelerinden ve değerlerinden hiçbir şekilde vazgeçmeyeceğiz ve her zaman sahip çıkacağız. Çağdaş eğitimi, Atatürkçü düşünceyi hep önde tutacağız ve Kemalizm'i sonsuza dek yaşatacağız.'

Laikliği tartışmaya açanlardan bir gün hesap soracaklarını ifade eden Aslan, 'Cumhuriyetin değerlerini ve kurumlarını tahrip ettirmeyeceğiz. Atatürkçülük, Yurtseverlik ve Cumhuriyetçilik bunu gerektirir. Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak için aklı ve bilimi hep önde tutmak suretiyle ülkemizin bölünmez bütünlüğüne sahip çıkarak ulus bütünlüğümüzü ve ülke bütünlüğümüzü koruma mücadelemizden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz' diye konuştu.

Günümüzde laikliğin bir kenara itildiğini öne süren Aslan, 'İrtica suç olmaktan çıkmış ve hatta irticayla mücadele etmek bile suç olmuştur. İşte böyle bir dönemde Cumhuriyetimizin ve laik düzenimizin önemi bir kez daha ortaya çıkmakta ve Atatürkçülüğün önemli bir düşünce olduğu anlaşılmaktadır' görüşünü bildirdi.

Uğur Mumcu'nun kendi sesinden kısa sunumun ardından Acıpayam ADD gençlerinden oluşan grup tarafından şarkılar seslendirildi.

(RA-MUS-MV) - DENİZLİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uğur Mumcu Acıpayam'da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement