Vali Aksoy Muhtarlarla Buluştu - Son Dakika
Güncel

Vali Aksoy Muhtarlarla Buluştu

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Gölcüklü muhtarlarla buluşarak sorunları dinledi.

12.07.2018 17:23

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Gölcüklü muhtarlarla buluşarak sorunları dinledi.

Kazıklı Kervan Saray'da düzenlenen toplantıya Kocaeli Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Kocaeli Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Aslan, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Kocaeli Kamu Hastaneler Genel Müdürü Şenol Ergüney, daire müdürleri ile muhtarlar katıldı.

Vali Aksoy, yaptığı konuşmada her ay farklı bir ilçede muhtarla bir araya geldiklerini belirterek, muhtarlarla karşılıklı işbirliği içinde sorunlarını çözmeye çalıştıklarını söyledi.

"Muhtarlarımız halkın doğrudan seçtiği, halka en yakın mesai arkadaşlarımız." diyen Aksoy, çeşitli sorunların işbirliğiyle çözüme kavuşacağını, en önemli isteğinin okul çağında olup okumayan hiçbir çocuğun kalmaması olduğunu kaydetti.

Aksoy, sokakta çalıştırılan çocuklar, anne sağlığı, okuma yazma kursları, yeni kimlik taleplerinin artırılması ve yasadışı göçle mücadele faaliyetlerine ilişkin muhtarlarla işbirliğinin önemli olduğuna işaret ederek, engellilerin devletin sağladığı haklardan faydalanması noktasında muhtarların önemli rol üstlendiğine vurgu yaptı.

Aksoy, şöyle konuştu:

"Fakir olduğu halde yardımlarımızı alamayan vatandaşlarımız varsa onları Kaymakam arkadaşımıza iletmenizi istiyoruz. Kocaeli'deki engellilik durumumuzu görmek ve bunlara karşı sosyal birtakım çalışmaları yapmak arzusuyla yola çıktık. Kayıtlı olmayan engelli vatandaşımız varsa onları bildirmenizi istiyoruz. Çocuklarımız bizim için önemli. Çocuklarımızın aşılarının tam zamanında yapılması önem taşıyor. Bu konuda aile hekimlerimizle birlikte aileleri teşvik etmeliyiz."

Aksoy, konuşmasının ardından muhtarların taleplerini dinledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vali Aksoy Muhtarlarla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement