YAŞ Kararları Sonrası Tümgenerallik Rütbesine Terfi Ettirilen Levent Ergün Kimdir? - Son Dakika
Güncel

YAŞ Kararları Sonrası Tümgenerallik Rütbesine Terfi Ettirilen Levent Ergün Kimdir?

Başkan Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen ve 2,5 saat süren Yüksek Askeri Şura toplantısı sonrasında tuğgenerallik görevinden tümgeneralliğe terfi ettirilen Levent Ergün, kimdir? İşte merak edilen komutan hakkında bazı bilgiler.

02.08.2018 19:23  Güncelleme: 01:06

Başkan Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen ve 2,5 saat süren Yüksek Askeri Şura toplantısı sonrasında tuğgenerallik görevinden tümgeneralliğe, terfi ettirilen Levent Ergün, kimdir? İşte merak edilen komutan hakkında bazı bilgiler.

LEVENT ERGÜN KİMDİR ?

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'ya yönelik olarak 14 Mart günü başlayan ve 81 gün süren operasyonun ayrıntıları, aylar sonra ortaya çıkmıştı. İki tuğgeneralin yönettiği operasyonun ilk bölümünde, 60 şehit verildi ama örgütün etkinliği kırılamadı. Bunun üzerine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın emri ile göreve Balyoz davasından 13 yıl hapse mahkum olan Tunceli 4. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Levent Ergün getirlmişti. Bölgedeki generaller ise, ''O Balyoz sanığı'' diyerek bu görevlendirmeye karşı çıkmışlardı.

YAŞ Kararları Sonrası Tümgenerallik Rütbesine Terfi Ettirilen Levent Ergün Kimdir?

Ancak Ergün, 21 günde ilçeyi teröristlerden temizledi. Ergün'e karşı çıkan generaller ise, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ'den tutuklandı. Ergün de Ankara'ya önemli bir göreve atandı ve Genelkurmay Harekat Planlama Daire Başkanı oldu. Balyoz davasından 13 yıl 4 ay hapse mahkum edilen ve ikinci kez yargılama sonucu beraat eden Tuğgeneral Levent Ergün, 2015 Yüksek Askeri Şura'da generalliğe terfi etmişti. Ergün, Albay rütbesinde ve KKTC'de 49. Alay Komutanıyken, Balyoz davasına adı karıştırılmış, plan seminerine katılmadığı halde yurda gelerek teslim olmuştu.

YAŞ Kararları Sonrası Tümgenerallik Rütbesine Terfi Ettirilen Levent Ergün Kimdir?

Son Dakika Güncel YAŞ Kararları Sonrası Tümgenerallik Rütbesine Terfi Ettirilen Levent Ergün Kimdir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement