Ytü'lü Öğrencilerin Sosyal Sorumluluk Projesi - Son Dakika
Yerel

Ytü'lü Öğrencilerin Sosyal Sorumluluk Projesi

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Kulüpler Birliği'nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında Van'a gelen 25 üniversiteli Gevaş 75.Yıl İlköğretim Okulu öğrencileriyle bir hafta boyunca sosyal etkinliklerde bulunacak, okulun çevre düzenlemesini yapacak.

25.04.2012 19:26

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Kulüpler Birliği'nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında Van'a gelen 25 üniversiteli Gevaş 75. Yıl İlköğretim Okulu öğrencileriyle bir hafta boyunca sosyal etkinliklerde bulunacak, okulun çevre düzenlemesini yapacak.

YTÜ Kulüpler Birliği, bu yıl beşincisini düzenledikleri sosyal sorumluluk projesinde Van'ı tercih etti. Proje kapsamında Gevaş ilçesindeki 75. Yıl İlköğretim Okulu'nda 3 gün önce gelen 25 üniversiteli, ilköğretim öğrencileriyle ebru yaparak, müzik ritim çalışmaları yapıyor. Minik öğrencilere mesleki sunumlar yapan üniversiteliler, okulun çevre düzenlemesini de yapacak.

-"Bizim ayrı gayrımız yok"-

Öğrencilerinin yaptığı projeye destek olmak için Van'a gelen YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, projenin uygulandığı 75. Yıl İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti. Türkiye'nin birlik ve beraberliğe ihtiyacının olduğunu bir dönemde üniversite öğrencilerinin önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza attıklarını ifade eden Yüksek, şunları söyledi:

"YTÜ bünyesinde 40 ayrı öğrenci grubumuz var. Bu gruplar bir araya gelerek Kulüpler Birliği kurdular. Bu çatı altında öğrencilerimiz çok önemli projeler geliştiriyorlar. Bu bölgedeki öğrencilerle bizim öğrencilerimizi buluşturmayı amaçladık. Ülkemizde birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var, bizim ayrımız gayrımız yok. Gençlerimiz Van'a hayran kalmışlar. Çok büyük güzellikler var. Televizyonlardan farklı görüntüler görüyoruz. Ama böyle değil. Üniversitelerin asıl görevleri bulundukları bölgelere ve ülkeye hizmet etmektir. Burada bir felaket yaşandı. Biz de zamanında aynı felaketi yaşadık. Allah bir daha göstermesin. Ama ülke olarak bu olaylardan ders çıkarmamız gerekiyor."

Gevaş Kaymakamı Yusuf Güni ise YTÜ yönetimi ve öğrencilerine gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür etti. YTÜ öğrencilerinin ilçedeki öğrencilerine gösterdikleri ilgi ve alakanın önemine işaret eden Güni, "İnşallah buradaki öğrencilerimiz de gelecekte ağabeyleri ve ablaları gibi en iyi üniversitelerde okur ve onlarda söyle güzel projelere imza atarlar" dedi.

-Amaç farkındalık yaratmak

Amaçlarının, 75. Yıl İlköğretim Okulu öğrencileri için bir farkındalık yaratma ve diğer üniversite öğrencilerinin de bu konu üzerindeki hassasiyetlerini arttırmak olduğunu belirten öğrenciler, 2011 yılında önemli başarılar elde ettiklerini ve bu yıl da hedeflerini büyüttüklerini söylediler.

Yıldız teknik Üniversitesi Kulüpler Birliği üyesi olarak çalışmalara katılan öğrencilerden Gözde Bahçeçi, bölgedeki öğrencilerin imkanlarının kısıtlı olduğunu ve onlara destek vermek için buraya geldiklerini ifade ederek, çok güzel çalışmalarla iyi vakit geçirdiklerini söyledi.

Gevaş 75. Yıl İlköğretim öğrencilerinden Amine Yel de "Büyüklerimiz çok güzel zaman geçirttiler bize. Hediyeler getirdiler. Çok mutluyuz. Bize gösterdikleri ilgiden dolayı onlara çok teşekkür ederiz" diye konuştu.

- VAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ytü'lü Öğrencilerin Sosyal Sorumluluk Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement