Maddi kriterleri yerine getirmediği için UEFA tarafından bir yıl Avrupa kupalarına katılmama cezası verilen Galatasaray'a bir kötü haber de Reklam Kurulu'ndan geldi. Kurul, Galatasaray'ın İstanbul'da, Atletico Madrid ile oynadığı maçta stadyum içi reklâm panolarında, yabancı bir alkollü içecek markasının bir kez isminin, ardından da muhtelif defalar "Drink Responsibly - Enjoy Responsibly" şeklindeki sloganının yer aldığını tespit etti.
ALKOL REKLAMI YASAK
Bu reklamların canlı yayında tüketicilere yansımasına engel olmayan Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş'ye reklamları durdurma cezası verildi.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Reklam Kurulu, Türkiye'de alkollü içecek tanıtım ve reklamının yasak olması nedeniyle reklam incelemelerinde bu durumu da göz önüne alıyor.
CEZA GELDİ
Kurul, bu kapsamda 15 Eylül'de İstanbul'da Türk Telekom Arena'da oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi Galatasaray Atletico Madrid maçında yapılan stat giydirmelerini 14 Haziran tarihli toplantısında gündeme aldı.
Kurul, alkol firmasının reklamı olacak şekilde pano kullanılmasını ve sloganın yayınlanmasını yasaya aykırı buldu. Kurul, bunun tekrarlanmaması için Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş'ye reklamları durdurma cezası verilmesini kararlaştırdı.
Son Dakika › Ekonomi › Galatasaray'ın Reklâm Şirketine Alkol Cezası - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.