Yüzme Havuzunuzun da Bakıma İhtiyacı Var - Son Dakika
Kadın

Yüzme Havuzunuzun da Bakıma İhtiyacı Var

Yüzme Havuzunuzun da Bakıma İhtiyacı Var

Ruhunuzu ve bedeninizi yaz mevsimine hazırladınız. Peki ya yüzme havuzunuzu? Onu da sezona hazırladınız mı?

30.05.2012 19:00  Güncelleme: 08:31

Gerek misafirleriniz gerekse göz zevkiniz ve belki de en önemlisi sağlığınız için, bahçenizdeki yüzme havuzunuzu önemsemeniz gerekiyor. Eğlenceli ve ferahlatıcı anların devamı için havuzunuzu yıllık, aylık ve hatta haftalık olarak temizlemelisiniz. Evinizdeki yüzme havuzunuz için haftada ortalama 6 saatlik bir bakım, en ideali. En temel bakım ekipmanları; yaprak süpürücü, fırçalar, vakumlu temizleyici ve havuz suyunun klor ve pH değerini ölçmenizi sağlayan su test kiti. Bahçenizdeki yüzme havuzu size göre her ne kadar küçük olsa da temizliği açısından genellikle otellerdeki yüzme havuzlarında rastladığımız, temizlik adına kullanılan kimyasallara da ihtiyaç duyacaksınız.

Yüzme havuzlarının genellikle insanlar tarafından kullanıldıklarında pH seviyeleri yükselir ki bu pek istenen bir durum değil. Düzenli kullanılacak bir pH düşürücü ile havuzun asit-baz dengesi sağlanabilir. Buna ilaveten bazen az miktarda da olsa azalan pH değeri için yükseltici kullanmak da gerekiyor. İstenen ortalama pH değeri 7,5. Kabul edilebilir sınırları 7,2 ve 7,8. Şeffaflığını kaybetmiş olan havuz suyu, istenmeyen organizmaların da varlığını işaret eder. Kullanılan bir başka kimyasal da toz veya tablet şeklinde klordur. Yosun engelleyici ve topaklayıcı kimyasallar da ihtiyacınız olabilecek diğer kimyasallardan.Yosun oluşumunu engelleyemediğinizde havuzda kahverengi, siyah veya yeşil renkte lekeler görebilirsiniz ki bu da artık havuz suyunun değiştirilmesini gerektiğini işaret eder. Havuzun günlük bakımında dibinin süpürülmesi ( istenmeyen toz ve kir için ) ve pH kontrolünün yapılması tavsiye ediliyor. Süpürme işlemi için ayrıca isteğe bağlı olarak otomatik havuz dibi süpürme aletleri de kullanabilirsiniz.

Havuzunuzun temizliği için ayrıca sizin de bireysel temizliğiniz son derece önemli. Yüzme havuzunuzu kullanmadan önce duş almaya çalışmalısınız. Bu, hem kendiniz hem de misafirleriniz için hijyenik bir ortam oluşmasını sağlayacaktır. Havuzun periyodik bakımında da duş alıyor olmanın yarattığı faydayı rahatlıkla gözlemleyebilirsiniz. Misafirlerinizden de havuza girmeden önce duş almalarını ( kendi sağlıkları için olduğunu ön planda tutarak ) talep edebilirsiniz. Saçlarınızın havuz suyuna karışmaması için 'saç bonesi' kullanıyor olmanız da tercih sebebi.

Eğer kapalı bir alanda değilse, yüzme havuzunuzun devir daim sistemine dahil olan borularına ve giriş yerlerine antifiriz koyarak kış aylarında suyun donmasının önüne geçebilirsiniz. Ayrıca soğuk kış mevsiminde havuzunuzun üstünü kapatıyor olmanız da oldukça yararlı.

Kaynak: Womenist.net

Son Dakika Kadın Yüzme Havuzunuzun da Bakıma İhtiyacı Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement