31. Aksaray Ihlara Kültür ve Turizm Festivali - Son Dakika
Kültür Sanat

31. Aksaray Ihlara Kültür ve Turizm Festivali

31. Aksaray Ihlara Kültür ve Turizm Festivali

Bu yıl 31'incisi düzenlenen Aksaray Ihlara Kültür ve Turizm Festivali kapsamında, Geleneksel Ihlara Vadisi Yürüyüşü yapıldı

07.07.2013 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 31'incisi düzenlenen Aksaray- Ihlara Kültür ve Turizm Festivali kapsamında Geleneksel Ihlara Vadisi Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Aksaray Belediyesi tarafından organize edilen yürüyüş, Belli Sırma'dan başladı. 3, 5 kilometre süren yürüyüşe çok sayıda vatandaş katıldı. Yürüyüşün sonunda vadide yemek yenilip, halay çekildi.

Aksaray Valisi Selami Altınok, gazetecilere yaptığı açıklamada, 31'incisi düzenlenen Kültür ve Turizm Festivali'nin güzel bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Dünyadaki insanların Ihlara Vadisi'ni merak ettiğini, bu yüzden festivale birçok farklı ülkeden katılım olduğunu ifade eden Altınok, "Birçok vatandaşımız bu gibi yerleri ziyaret etme imkanı bulamıyor. Belediyemiz sayesinde bu imkan sağlanmış oldu. Vatandaşlarımız için farklı bir etkinlik yapıldı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Nevzat Palta ise etkinliğe yaklaşık bin 500 vatandaşın katıldığını kaydetti.

Yürüyüşü önemsediklerini dile getiren Palta, "Bir vatandaşımızın tek başına gelip yürüyüş gerçekleştirebilmesi çok zor. Vatandaşlarımızı araçlarımızla alıyor, buraya kadar getiriyoruz. Bu sayede hem spor yapıyor hem de bu etkinliği gerçekleştiriyorlar" diye konuştu. - Aksaray

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 31. Aksaray Ihlara Kültür ve Turizm Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement