4. Yılına Giren "Yekta Kopan ile Okumak Yazmak Atölyesi" Yapımlab'da - Son Dakika
Kültür Sanat

4. Yılına Giren "Yekta Kopan ile Okumak Yazmak Atölyesi" Yapımlab'da

4. Yılına Giren "Yekta Kopan ile Okumak Yazmak Atölyesi" Yapımlab\'da

Başarılı yapımcı Zeynep Özbatur Atakan'ın, sinemaya güç vermek amacıyla kurduğu YAPIMLAB, atölye çalışmaları ve seminerlerine devam ediyor.

03.02.2014 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başarılı yapımcı Zeynep Özbatur Atakan'ın, sinemaya güç vermek amacıyla kurduğu YAPIMLAB, atölye çalışmaları ve seminerlerine devam ediyor! Yekta Kopan'ın gerçekleştirdiği ve YAPIMLAB'da 4. yılına giren "Okumak Yazmak Atölyesi"; 5 Şubat'ta yeni döneme başlıyor!

"Üç Maymun", "İklimler", "Bir Zamanlar Anadolu'da" gibi filmlerin başarılı yapımcısı Zeynep Özbatur Atakan'ın kurduğu YAPIMLAB; sinemaya güç vermeyi amaçlayan atölye çalışmaları ve seminerlerine devam ediyor.

Okumak, yazmak, dinlemek, yorumlamak, tartışmak, eleştirmek pratiklerini içeren "Yekta Kopan ile Okumak Yazmak Atölyesi"; bütün bunların ekseninde, katılımcının kendi yaratıcılığının kaynaklarını aramasını amaçlıyor. Yazar, seslendirme sanatçısı ve televizyon sunucusu Yekta Kopan'ın 4 yıldır sürdürdüğü atölye; katılımcıları, "kurmaca" bir dünyanın unsurları üstünden, kendilerine ve yaşama doğru bir yolculuğa davet ediyor.

Atölye çalışması boyunca, katılımcılarla birlikte hem Türk ve Dünya edebiyatının yetkin örneklerinin okuması gerçekleştirilecek, hem de katılımcıların yazı çalışmalarına kapılar açılacak. Bu süreçte, kurmaca metinlerde zaman, mekan, karakter, olay örgüsü, anlatım teknikleri incelenirken ayrıca; yazmak ve yaratıcılık arasındaki ilişki, kurmaca metinlerin kaynakları konularında pratik çalışmalar yapılacak.

Her hafta okumak ve yazmak üstüne eğlenceli, düşündürücü ve zihin açıcı çalışmaların yapılacağı "Yekta Kopan ile Okumak Yazmak Atölyesi"; 5 Şubat 2014, Çarşamba akşamı başlayacak. Atölye, 10 hafta boyunca her Çarşamba akşamı 19:00-21:00 saatleri arasında YAPIMLAB'da gerçekleştirilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat 4. Yılına Giren 'Yekta Kopan ile Okumak Yazmak Atölyesi' Yapımlab'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement