Akbank'tan Çocuklara Çağdaş Sanat Eğitimi - Son Dakika
Kültür Sanat

Akbank'tan Çocuklara Çağdaş Sanat Eğitimi

Akbank\'tan Çocuklara Çağdaş Sanat Eğitimi

Akbank Private Banking, Contemporary İstanbul Çağdaş Sanat Fuarı'nda, çocuklara yaratıcılıklarını geliştirme fırsatı sundu.

28.11.2012 14:02

Çocuk atölyesi'nde, yaklaşık 390 öğrenci, günde birer saatlik 5 uygulama ile 4 günde toplam 20 grup çalışması yaptı.

Kurulduğundan itibaren sanata ve sanatçıya destek olan Akbank, çocukların çağdaş sanat ile tanışmaları ve yaratıcılıklarının gelişimi için de eğitim çalışmaları düzenliyor. Akbank Private Banking, 22-25 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Contemporary İstanbul Çağdaş Sanat Fuarı'ndaki VIP Lounge'da, çocukları çağdaş sanat ile tanıştırdı ve onlara, adlarını kendilerinin koydukları "sokaklarında" yaratıcılıklarını ortaya koyma fırsatı verdi.

Altı yıldır Contemporary Istanbul Çağdaş Sanat Fuarı'nın ana sponsorluğunu üstlenen Akbank Private Banking, fuarda çocuklar için özel sanat çalışmaları düzenledi. Akbank Private Banking VIP Lounge'da dört yıldır oluşturulan "Çocuk Atölyeleri" aracılığıyla, bu yıl da çocuklar çağdaş sanat ile tanıştılar. Fuar süresince oluşturulan Akbank Private Banking Lounge "Çocuk Atölyeleri"nde, 7-11 yaşlarındaki öğrencilere interaktif olarak özel sanat eğitimi verildi. Çocuklar, okul kulüpleri aracılığı ve bireysel katılımlar ile günde 5'er seans olmak üzere 20 kişilik gruplar halinde uygulamalı çağdaş sanat eğitimi aldılar.

Contemporary Istanbul Çağdaş Sanat Fuarı'ndaki Akbank Private Banking VIP Lounge'da kurulan "Çocuk Atölyeleri"ne davet edilen çocuklara, eğlenceli yöntemlerle, sanat ve sanat yapıtı hakkında düşünmek, sanatçılar arasındaki farkı bulmanın yolları öğretildi. Atölye çalışmalarında çağdaş sanata ilişkin kavramları öğrenen çocuklar, bir düşünceyi anlatmanın sınırsız yolu olduğunu fark ederken, yaratıcılıklarını kullanmak için özgür olduklarını keşfettiler. Çağdaş sanat eğitim programında çocuklar, isimlerini kendilerinin koydukları bir sokakta özgürce çalışıp, eserlerini tasarlayabiliyor ve bu tasarımlarını kendi sokaklarına ait bir tema olarak bırakabiliyorlar.

Çocuk atölyesi'nde, Kadıköy Belediyesi işbirliği ile Engelli Merkezi'nden, devlet okulundan, 16 özel okul ve bireysel katılımlarla toplamda yaklaşık 390 öğrenci, günde birer saatlik 5 uygulama ile 4 günde toplam 20 grup çalışması yaptı.

Akbank, çocuklara yönelik sanat desteğini Türkiye'nin en uzun soluklu çocuk tiyatrosu olan Akbank Çocuk Tiyatrosu ile de sürdürüyor. Bu yıl 40 yaşına giren Akbank Çocuk Tiyatrosu, 40 yıldır "çocuklarla çocuk oluyor" ve onları tiyatronun büyülü dünyası ile tanıştırıyor. Akbank Çocuk Tiyatrosu, her yıl düzenlediği özel programlar ile, "Anadolu Turneleri" düzenleyen tek çocuk tiyatrosu olma özelliğini de taşıyor. Ayrıca Akbank Sanat; drama, dans, oyuncak heykel, mobil heykel, mozaik ve vinöl baskı atölyeleri açarak, sanatın bu dallarında çocuklara dönemsel olarak bilgiilendirici etkinlikler düzenliyor. Atölyeler arasında yer alan "Sarkis Su İçinde Suluboya Atölyesi" de çocukların en çok ilgi gösterdiği etkinlikler arasında yer alıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Akbank'tan Çocuklara Çağdaş Sanat Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement