Azdavay Kaymakamı Şeyma Nur Kaygusuz, 600 yıllık giysilerle veda etti - Son Dakika
Kültür Sanat

Azdavay Kaymakamı Şeyma Nur Kaygusuz, 600 yıllık giysilerle veda etti

Azdavay Kaymakamı Şeyma Nur Kaygusuz, 600 yıllık giysilerle veda etti

Kastamonu'nun Azdavay ilçesinde görevinden ayrılan Kaymakam Şeyma Nur Kaygusuz, ilçeye 600 yıllık coğrafi işaretli giysileri giyerek veda etti. Kaygusuz, Azdavay Halk Eğitimi Merkezi'nde açılan yöresel kuşak ve önlük dokuma kursunu ziyaret ederek kursiyerlerle sohbet etti ve bir süre örgü yaptı. İlçedeki son gününde Kaygusuz, ilçedeki kadınların yüzyıllardır giydiği yöresel kıyafetleri giyerek ilçeden ayrıldı.

18.07.2023 16:52

Kastamonu'nun Azdavay ilçesinde, yurt dışı eğitimi dolayısıyla görevinden ayrılan Azdavay Kaymakamı Şeyma Nur Kaygusuz, ilçeye 600 yıllık coğrafi işaretli giysileri giyerek veda etti.

Kaygusuz, görevinden ayrılacak olması dolayısıyla Azdavay Halk Eğitimi Merkezince açılan yöresel kuşak ve önlük dokuma kursuna ziyarette bulundu.

Kursiyerlerle sohbet eden ve yöresel giysiler hakkında bilgi alan Kaygusuz, dokuma tezgahının başına geçerek bir süre örgü de yaptı. Kursiyerler, Kaygusuz'a coğrafi işaretli yöresel giysi hediye etti.

İlçedeki görevinin son gününde Kaygusuz, ilçedeki kadınların 600 yıldır giydiği yöresel kıyafetleri giyerek ilçeden ayrıldı.

Kaygusuz'u, Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek uğurladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Azdavay Kaymakamı Şeyma Nur Kaygusuz, 600 yıllık giysilerle veda etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement