Bal-Göç Kültür Merkezi Açıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Bal-Göç Kültür Merkezi Açıldı

Bal-Göç Kültür Merkezi Açıldı

Açılışa Yoğun İlgi

20.09.2010 17:38  Güncelleme: 17:41

İnegöl Belediyesi tarafından Okullar bölgesi Yurt sokak numara bila (Hikmet Şahin Kültür Parkı yanı) adresinde Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (Bal-Göç) İnegöl Şubesi tarafından iki katlı olarak inşa edilen 'Bal-Göç Kültür Merkezi' binası düzenlenen törenle açıldı.

Yaklaşık 400 bin liraya mal edilen dernek binasının açılış törenine Ak Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, Kaymakam Durmuş Gençer, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bulgaristen Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi Möilletvekili Korman İsmailoğlu, Başbakan Eski Yardımcısı Devlet Eski Bakanı Ertuğrul Yalçınbayır, DSP eski Bursa Milletvekili Hayati Korkmaz, Bursa Bal-Göç Federasyonu Genel Başkanı Emin Balkan, İzmir Ege Balkan Türkleri Federasyonu Genel Başkanı Hüseyin Kocaman, Ak Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli ile bazı ilçe yöneticileri, Yenice Belediye Başkanı Hasan Aksu, bazı Belediye Meclis Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Erol Kazanç, , hayırsever Salih İbrahim Kırcalı, bazı dernek başkan vbe yöneticileri ile kalabalık davetliler katıldı.

Kültürümüzü Yaşatmak İçin Çalışıyoruz

Bal-Göç Derneği İnegöl Şubesinin folklor ekibinin halk oyunları gösterileri ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Balkan Göçmenleri Derneği İnegöl Şubesi Başkanı Alaattin Kırcalı: " Balkanlar'da yaşayan Türklerin ve Türkiye'ye göç edenlerin kültürünü yaşatmak ve burada hayatımızı kurmak için çalışıyoruz. " diyerek dernek binasının arsasını bağışlayan belediyeye ve binanın yapımında desteği olan herkese teşekkür etti.

Zengin Mozaiğimizle Övünüyoruz

Belediye Başkanı Alinur Aktaş'da konuşmasında, "Hepimiz bu şehrin birer değeriyiz. Bu değeri ortaya koymak için hepimizin üzerine önemli görevler düşüyor. Bu bina İnegöl'e ait bir binadır." diyerek dernek binasının hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Tek Devlet, Tek Vatan, Tek Bayrak

Ak Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı'da Balkanlarda Türklerin yoğun olduğu yerlerde ki belediyelerle kardeş oluyoruz. Hep birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye aynı Osmanlı gibi o bölgeye şemsiye olmak durumundadır. Bizim şemsiyemizin bayrağımızın altında herkese yer vardır." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Bal-Göç Kültür Merkezi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement