Balıkesir'de Sinema Günleri - Son Dakika
Kültür Sanat

Balıkesir'de Sinema Günleri

Balıkesir\'de Sinema Günleri

SAM-DER öncülüğünde, 'Mahallenin Orta Yeri Sinema' teması ile düzenlenen Balıkesir Sinema Günleri'nin beşincisi dün akşam kortej yürüyüşü, kokteyl ve gala ile başladı.

17.05.2011 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Sinema Amatörleri Derneği'nin (SAM-DER) öncülüğünde, 'Mahallenin Orta Yeri Sinema' teması ile düzenlenen Balıkesir Sinema Günleri'nin beşincisi dün akşam kortej yürüyüşü, kokteyl ve gala ile başladı. Etkinlik kapsamında ilk kez verilen 'Zeus Altarı' ödülüne Tuncel Kurtiz, 'Onur Ödülü'ne de yönetmen Tunç Başaran layık görüldü.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Cinemarine Sinemaları ve Özel Sevgi Hastanesi'nin 'düzenleyici ortak' olarak destek verdikleri Balıkesir Sinema Günleri öncesi sanatçılar faytonlarla şehir turu attı. Yaylada Alışveriş Merkezi'ndeki Cinemarine Sinemaları fuayesinde verilen kokteylde tanınmış yönetmen Tunç Başaran'a Onur Ödülü verildi. 'Uçurtmayı Vurmasınlar', 'Piano Piano Bacaksız', 'Abuzer Kadayıf' filmlerinin yönetmeni olan Başaran'ın ödülünü Vali Yardımcısı Selda Dural sundu. Kokteyle, yönetmen Reis Çelik ile yapımcı Türker Korkmaz da katıldı. Daha önce etkinliğe katılacağı duyurulan sanatçılar Güven Kıraç, Sezin Akbaşoğulları ve yönetmen Selim Demirdelen ise Balıkesir'e gelmedi.

SAM-DER'in bu yıl ilk kez verdiği 'Zeus Altarı' ödülüne 'Ezel' dizisinde canlandırdığı 'Ramiz Dayı' karakteriyle hayran kitlesini iyice arttıran Tuncel Kurtiz değer bulundu. Ancak Kurtiz, Cannes Film Festivali nedeniyle yurt dışında olduğu için ödülünü alamadı. Ödül heykelinin, önde gelen heykeltıraşlardan Bihrat Mavitan tarafından, Balıkesir'e özel bir armağan olarak yapıldığını açıklayan SAM-DER Başkanı Mesude Eğilmez, sanatçıya bu heykelciği en kısa zamanda ileteceklerini söyledi. Eğilmez, her yıl olduğu gibi, bu yılki program kapsamında mahallelerde ve sinemalarda gösterilecek filmlerin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gönderildiğini sözlerine ekledi.

Kokteylin ardından yönetmenliğini Selim Demirdelen'in yaptığı 'Kavşak' adlı filmin gala gösterimi gerçekleştirildi. 22 Mayıs'ta sona erecek Sinema Günleri, Sinemarine ve mahallelerde gösterilecek filmler, söyleşiler ve panellerle sürecek. - Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Balıkesir'de Sinema Günleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement