Bob Dylan Kimdir? - Son Dakika
Kültür Sanat

Bob Dylan Kimdir?

Bob Dylan Kimdir?

Amerikan Folk'unun efsane ismi, 50 yıllık müzik kariyeri ile 11 Grammy Ödülü ve Nobel Edebiyat Ödülü'ne sahip şarkıcı Bob Dylan'ın hayatına dair.

13.10.2016 14:55  Güncelleme: 13:04

Amerikalı söz yazarı ve şarkıcı Bob Dylan, 24 Mayıs 1941 yılında dünyaya geldi. 2016 yılında Nobel Edebiyat Ödülü'nü, " Amerika'nın müzik kültürünü yeni şiirsel anlatımlarla ifade eden kişi" yakıştırmasıyla kazandı. Kendisinden sonraki pek çok nesile ilham oldu. Gazetecilere yaptığı bir açıklamada kendi jenerasyonunun 'sözcüsü' olduğunu ifade etti. "Blowin' in the Wind" ve "The Times They Are a-Changin" şarkıları Amerikan halkının sivil haklar ve savaş karşıtı faaliyetlerinin marşları haline geldi.

Bob Dylan Kimdir?

5 NESİLİ ETKİLEYEN ŞARKICI

Amerikan Folk'unu yeniden yorumlayan Dylan, şarkılarının sözlerinde gündemdeki politik- sosyal olaylara, felsefi konulara ve edebi ilhamlara yer verdi. Pop müziğe adeta savaş açarak, var olan müzik türlerini daha da kişiselleştirip güçlendirmeye çalıştı. 50 yıllık müzik kariyerinde, Amerikan geleneksel folk müziği, Rock'n roll, Country ve Jazz müziğinden faydalanarak, bunları İngiliz, İskoç, İrlanda Folk kültürü ile harmanladı. Gitar, klavye ve harmonika çalarak performans veren sanatçı, onu popüler eden özelliğinin söz yazma yeteneği olduğu düşünülüyor.

YAŞAYAN EFSANE

Dylan, 100 milyondan fazla albüm satarak dünyanın en çok satan sanatçıları arasına girdi. Başarıları arasında 11 Grammy Ödülü, bir Golden Globe Ödülü ve bir Akademi Ödülü var.
2012 yılında Dylan, ABD Başbakanı Barrack Obama'dan 'Özgürlük Madalyası' alarak ödüllendirildi ve 2016 yılında Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazandı.

Bob Dylan Kimdir?

Son Dakika Kültür Sanat Bob Dylan Kimdir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement