Dizinin Müzikleri 13. Yüzyıl Ruhuna Uygun" - Son Dakika
Kültür Sanat

Dizinin Müzikleri 13. Yüzyıl Ruhuna Uygun"

"Diriliş Ertuğrul" dizisinin yapımcısı Bozdağ: "Müzikler, 13. yüzyılın müzikal altyapısına göre oluşturuldu ve yine döneme ait başta dombra, cura, kopuz, bendir ve cembe gibi müzik enstrümanları kullanıldı"

15.01.2015 19:06

TRT1 ekranlarında yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisinin jenerik müziği ve diğer tüm müziklerinin, müzisyen Alpay Göltekin ve eşi Zeynep Alasya tarafından 13. yüzyılın ruhuna ve enstrümanlarına sadık kalınarak özgün olarak üretildiği bildirildi.

Tekden Film'den yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen, dizinin yapımcısı, proje tasarımcısı ve senaristi Mehmet Bozdağ, dizinin jenerik müziği ve diğer müziklerinin bestekar ve aranjör Alpay Göltekin ve eşi Zeynep Alasya tarafından yapıldığını belirtti.

Bozdağ, ses getiren ve izleyici tarafından çok beğenilen müziklerin 13. yüzyılın müzikal altyapısına göre oluşturulduğunu ve yine döneme ait başta dombra, cura, kopuz, bendir ve cembe gibi müzik enstrümanları kullanıldığını kaydetti.

Döneme ait, günümüzde bulunmayan müzik aletleri için bilgisayar teknolojilerinden yararlanıldığını anlatan Bozdağ, 13 yüzyılın ruhuna ve enstrümanlarına sadık kalarak yapılan özgün müziklerin, senfonik bir altyapı ile dizide kullanıldığını sözlerine ekledi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Dizinin Müzikleri 13. Yüzyıl Ruhuna Uygun' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement