Gül'le Diken Arasında 44 Yıl - Son Dakika
Kültür Sanat

Gül'le Diken Arasında 44 Yıl

Gül\'le Diken Arasında 44 Yıl

Suavi'nin 5 yıl aradan sonra çıkarttığı "44. Sanat Yılı Albümü" müzik marketlerde.

19.10.2011 08:46

Albüm, Suavi dinleyicileri için seçilmiş 15 özel şarkıyla arşiv çalışması niteliği taşıyor.

Suavi, 5 yıllık zorunlu suskunluğunu 'Gül'le Diken Arasında - 44. Sanat Yılı Albümü' ile bozdu. Sanatçının Seyhan Müzik'ten çıkan albümündeki bilinen ama çok özel şarkılarla hafızalar belki de anılar tazeleniyor.

Suavi bu albümde 'Yıllar Sonra, Uçurum Var Aramızda, Yalı Çapkını, Olmaz Olsun, Pazar, Hasret Türküsü, Yapayalnızım, Tükenme, Mavi Kanatlı Uçurtma, Bilmelisin, Eyvah, Hasretimdin Sen Oysa, Unutamadığımsın, İki Gözüm İki Çeşme ve Özleyiş' gibi önceki albümlerinde yer almış şarkılara yer verdi. Yayınlandığı tarihlerde dillere ve belleklere yerleşen bu şarkıları yeniden lezzetlerinden bir şey kaybetmeden kaydedip, yorumlayan sanatçı bu albümüyle arşivlik bir çalışmaya imza attı.

Albümde Suavi'ye Mert Ağırlar, Mehmethan Dişbudak, İsmail Soyberk, Bülent Ay, Zeynel Demir, Gündem Yaylı Grubu, Göksun Çavdar, Kadir Okyay, Uğur Varol, Serdar Kastelli, Eyüp Hamiş, Ali Yılmaz ve Sustam Mahmudov gibi değerli müzisyenler çalgılarıyla eşlik ediyor.

Sanatçının, daha önce albümlerini yayınladığı firmaların devlete olan borçları nedeniyle neredeyse tüm repertuarı icra yoluyla satışa çıkartılmıştı. Bu nedenle tek bir adet bandrol alamıyordu. "5846 sayılı fikri mülkiyet yasasının" tümüyle lehine kazanımlarına rağmen hukuksal mücadelesini YARGITAY'a kadar taşıyan sanatçı, heyecanla bu neticeyi beklerken, aynı zamanda "Suavi Seçkileri"nden oluşan 15 şarkılık bir albümü SEYHAN MÜZİK etiketiyle yeniden marketlere taşıyor.

Sanat ve özel yaşantısını özenle sürdüren Suavi "Sanatın ve sanatçının susturulduğu yerde karanlık kaçınılmazdır!" diyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Gül'le Diken Arasında 44 Yıl - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement