ÖZGÜR ALANTOR - Çankırı'da bir araya gelen imamlar, "İhtiyaç sahibi öğrenci kalmasın" sloganıyla başlattıkları proje çerçevesinde ilk etapta 10 öğrenciye burs verecek.
Çankırı Din Görevlileri Derneği üyesi imamlar, her ay ortalama 20 lira civarında para vererek oluşturdukları bütçeden öncelikle üniversite ve lise öğrencilerinin eğitimine destek olma kararı aldı.
"İhtiyaç sahibi öğrenci kalmasın" sloganıyla hayata geçirilen proje doğrultusunda, cemaatin de desteğini almayı planlayan din görevlileri, destek sağlanan gençlerin sayısını her ay attırmayı planlıyor.
Çankırı Din Görevlileri Derneği Başkanı Ahmet Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni başlayan bir proje olmasına rağmen 90 üyesi bulunan dernekte ilk etapta 30 kişinin desteğini aldıklarını söyledi.
Öğrencilerin eğitimine katkı amacıyla projeye başladıklarını belirten Çınar, "Öğrencilere nasıl yardımcı olabiliriz' diye fikir alışverişinde bulunurken böyle bir çalışmayı başlatabileceğimizi düşündük. Bunun üzerine imkanları doğrultusunda üyelerinden her ay para toplayacağız. Gruplar oluşturarak, bunlara başkan seçtik. Başkanlar her ay grup üyelerinden vermeyi kabul ettikleri paraları toplayarak bize getirecekler. Biz de bu arkadaşlarla öğrencileri buluşturarak paranın onlara verilmesini sağlayacağız" diye konuştu.
Cemaatten de destek istenecek
Bursların kimlere nasıl verileceği konusunda dernek üyeleri arasında bir komisyon oluşturduklarını belirten Çınar, şunları kaydetti:
"Öğrencilerin eğitimlerine sıkıntısız devam etmeleri için çabalıyoruz. Maddi destek çoğaldıkça burs vereceğimiz öğrenci sayısı ile para miktarını arttırmayı amaçlıyoruz. Çalıştığımız yerlerde projeyi cemaate de aktarıyoruz. Onların da destek olabileceklerini, bir araya gelerek bir öğrencinin eğitimine katkı sağlayabileceklerini anlatıyoruz. Vatandaştan olumlu tepkiler geliyor."
Çınar, proje çerçevesinde 8 ay süreyle burs verilecek öğrencilerin belirlenmesine yönelik çalışmaların bu ay tamamlanacağını kaydetti. - Çankırı
Son Dakika › Kültür Sanat › İmamlardan İhtiyaç Sahibi Öğrencilere Destek - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?