Kazım Çokoğullu Gitar Resitali - Son Dakika
Kültür Sanat

Kazım Çokoğullu Gitar Resitali

Kazım Çokoğullu Gitar Resitali

Gitarist Çokoğullu 6 Şubat Pazartesi günü Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) vereceği solo resital ile İzmirli sanatseverlerle buluşuyor.

05.02.2017 20:04

Gitarist Çokoğullu 6 Şubat Pazartesi günü Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) vereceği solo resital ile İzmirli sanatseverlerle buluşuyor. İki Grammy ödüllü Sharon Isbin'in; "Kendisine bağlayan enerjisi ve virtüözitesi ile doğuştan icracı bir gitarist..." şeklinde tanımladığı Çokoğullu, konserinde klasik gitar repertuarının en güzel örneklerini İzmirli sanatseverler ile buluşturacak. Carlo Domeniconi'nin Türk müziğinden etkilenerek yazdığı Koyunbaba, Manuel Maria Ponce'nin Sonatina Meridional gitar sonatı ile gitaristin kendi bestesi olan Tanburi Mustafa Çavuşun Şarkısı Üzerine Fantezi; gerçekleşecek olan konserin repertuarında yer alan eserlerden bazıları…

Akbank Sanat Gitar Günleri, Yıldız Teknik Üniversitesi Gitar Festivali ve ODTÜ Klasik Gitar Günleri gibi birçok festivalde resitaller verdi. Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ve Bilkent Senfoni Orkestrası ile konçertolar çaldı; Amerika, Güney Kore, Yunanistan ile Bulgaristan'da konserler verdi.

Yüksek lisansını 2016 yılında dünyanın en iyi sanat okulu seçilen Juilliard School'da tamamlayan gitarist, bu dönem içinde prestijli Ahmet Ertegün ve Eczacıbaşı burslarını da almaya hak kazanmıştır. 2013 yılında gitaristin Tanburi Mustafa Çavuşun Şarkısı Üzerine Fantezi isimli eseri, ÇAĞSAV müzik dağıtım firması tarafından basılan derleme albümde yer almak üzere seçilmiştir. Ayrıca 2015 yılı Mayıs ayında Sırnağme grubu ile gerçekleşen, tüm düzenlemelerin sanatçıya ait olduğu ve ağırlıklı olarak Türk Müziği repertuarından oluşan Meyler Süzülsün albümü Anadolu Müzik tarafından piyasaya sürülmüştür.

Yer:   Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi/ Küçük Salon

Saat: 20.00

Program:

M. Ponce                Sonatina Meridional

F. Tarrega               Endecha, Lagrima, Gran Vals

H. Villa – Lobos        Choro No. 1

A. Barrios               Choro de Saudade

- - - - - ARA - - - - -

C. Domeniconi           Koyunbaba

K. Çokoğullu Tanburi   Mustafa Çavuşun Şarkısı Üzerine Fantezi

J. Sample                 Deeper Than You Think (Dznl: K. Çokoğullu)

Bilet Fiyatları: 7,5 TL

Gişeler: AASSM: 0 232 293 38 31

İzmir Sanat: 0 232 293 40 49

İsmet İnönü Sanat Merkezi: 0232 293 46 04

İrtibat için AASSM Halka İlişkiler:

Kaynak: Etkinlik.io

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement