Paşmakçı'ya Fahri Doktora Belgesi Verildi - Son Dakika
Kültür Sanat

Paşmakçı'ya Fahri Doktora Belgesi Verildi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından TRT Yurttan Sesler Koro Şefi, akademisyen Yücel Paşmakçı'ya fahri doktora belgesi verildi.

05.06.2013 16:05  Güncelleme: 16:11

TRT Yurttan Sesler Koro Şefi, akademisyen Yücel Paşmakçı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) tarafından fahri doktora unvanı ile onurlandırıldı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Arif Sağ, Mehmet Özbek, Erdal Erzincan, Hamdi Özbay, Gülşen Kutlu, Emel Taşçıoğlu, Nursaç Doğanışık, Cengiz Özkan, Gani Pekşen, Ali Yılmaz, Gültekin Şener, Adnan Koç, Cihangir Terzi, Hakan Tatyüz, Süleyman Şenel ile çok sayıda sanatçı katıldı.

Törende konuşan MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, üniversite senatosunun 21 Mayıs'ta aldığı kararla Yücel Paşmakçı'ya fahri doktora payesi verilmesinin kararlaştırıldığını söyledi.

Üniversite ve Muğla'nın tarihi günlerinden birini yaşadığını belirten Harmandar, "Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi olarak bugün çok onurlu ve gururluyuz. Yaşayan en büyük halk sanatçısı, hocaların hocası, 300'ün üzerinde türkü bestelemiş ve yaşayan en büyük halk müziği sanatçısı büyük hoca Yücel Paşmakçı aramızda. Ayrıca çoğu onun öğrencisi ve çalışma arkadaşı olan her biri birbirinden değerli ünlü sanatçılarımız aramızda" dedi.

Yücel Paşmakçı ise müziğin hayatında büyük anlam taşıdığına işaret ederek, şöyle konuştu:

"Kültürümüzün aynası diyebileceğimiz musikimizin yaklaşık 40 yılı kapsayan zaman diliminde üniversiteler bünyesinde öğrenime yer veriyor olması kıvanç kaynağımızdır. Geçmişteki zenginliğinden beslenen musikimizin yozlaşmasına zemin teşkil edebilecek her türlü faaliyetten uzak durulması lazım geldiği inancı hepimizin takdiridir. Değerli gençlerimizin de bu konudaki gayretlerine şahit olmak övünç vesilesidir. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesince bana bağışlanan bu büyük onur için çok teşekkür ediyorum."

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Paşmakçı'ya uzun ömürler diledi. Güvençer, "Bu sesten önce ülke ufuklarına, sonra tüm dünya ufuklarına, bugüne kadar olduğu gibi yalnız güzelliğin, iyiliğin, doğruluğun, hakkın, adaletin ve cesaretin ışığı yansısın" dedi.

Törende, Yücel Paşmakçı'ya fahri doktora belgesi, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar tarafından verildi. Töreninin ardından Yücel Paşmakçı onuruna düzenlenen "Ustaya Saygı" konserinde, Arif Sağ, Mehmet Özbek, Erdal Erzincan, Gülşen Kutlu, Emel Taşçıoğlu, Nursaç Doğanışık, Cengiz Özkan ve Gani Pekşen tarafından Türk halk müziği eserleri seslendirildi. - Muğla

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement