Yuck, 22 Mart Cumartesi Akşamı Salon'da - Son Dakika
Kültür Sanat

Yuck, 22 Mart Cumartesi Akşamı Salon'da

Yuck, 22 Mart Cumartesi Akşamı Salon\'da

Dinosaur Jr., Pavement efsanelerini 2000'lerde yaşatan İngiliz indie-rock grubu Yuck, 22 Mart Cumartesi akşamı saat 22.30'da Salon sahnesinde olacak.

21.03.2014 11:28  Güncelleme: 15:33

Londra Alternatif Sahnesinin Dikkat Çeken Gruplarından Yuck, 22 Mart Cumartesi Akşamı Salon'da

2009'da Cajun Dance Party'den ayrılan Daniel Blumberg ve Max Bloom tarafından kurulan Yuck, bir dizi single'ın ardından 21 Şubat 2011'de kendi isimlerini taşıyan ilk albümleriyle hayli sükse yaptı. ABD listelerinde en çok satan 100 albüm arasına girmeyi başaran ekip 2011 yılının en iyi çıkış yapan gruplarından biri oldu. Spin, Rolling Stone, Stereogum, Pitcfork gibi müzik otoritelerinden çok iyi yorumlar alan albümün tarzı Dinosaur Jr., Pavement, My Bloody Valentine, Sonic Youth gibi gruplarla kıyaslandı. Yuck, takip eden dönemlerde Pixies ve Dinosaur Jr. gibi gruplarla da beraber çaldı.

2013'ün başlarında grubun vokalisti Blumberg solo müzik projesi Hebronix'e yoğunlaşmak üzere gruptan ayrıldı. Max Bloom (gitar, vokaller), Mariko Doi (bas, vokaller) ve Jonny Rogoff'la (davul) son halini alan grup, Glow & Behold adlı ikinci albümleriyle 30 Eylül 2013'te hayranlarıyla tekrardan buluştu. Blumberg'in Yuck'tan ayrılmasıyla daha sakin bir "sound" yakalayan grubun yeni albümünde Doi, Rogoff ve Bloom'u vokallerde görüyoruz. Bütününde bir hikaye anlatan ve birbirini tamamlayan şarkıları dinlediğimiz Glow & Behold'da sözler ise bu defa tamamen Bloom'a ait.

Indie-rock, noise-rock, noise-pop ve lo-fi türlerinin arasında gezinen Yuck, grunge ve shoegaze türlerine göz kırpan gitar melodileriyle, 22 Mart Cumartesi akşamı 22.30'da Salon sahnesinde olacak. Konserin biletleri 30TL ve 25TL (öğrenci). Biletler, Biletix satış kanalları ya da hizmet bedeli olmadan ana gişe İKSV'den temin edilebilir. Tüm bilet alımlarında kredi kartı geçerlidir. Ana gişe İKSV, etkinlik günlerinde etkinlik başlayana kadar açık.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Yuck, 22 Mart Cumartesi Akşamı Salon'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement