Amerikalı Ünlü Şarkıcı Sharon Jones Yaşamını Yitirdi - Son Dakika
Magazin

Amerikalı Ünlü Şarkıcı Sharon Jones Yaşamını Yitirdi

Amerikalı Ünlü Şarkıcı Sharon Jones Yaşamını Yitirdi

ABD'li ünlü soul ve funk şarkıcısı Sharon Jones 60 yaşında yaşamını kaybetti. Ünlü şarkıcıya 2013 yılında kanser teşhisi konmuştu.

19.11.2016 06:18  Güncelleme: 09:10

Amerikalı funk/soul şarkıcısı Sharon Jones, yakalandığı pankreas kanserinden kurtulamayarak 60 yaşında hayatını kaybetti.

KANSER SAVAŞINI KAYBETTİ

Yaklaşık üç yıl önce yakalandığı kanser hastalığına karşı amansız bir yaşam mücadelesi veren Jones'un sözcüsü, ünlü şarkıcının öldüğünü açıkladı.

3 YILDA GÖTÜRDÜ

Dap-Kings grubunun vokali ve beyni 60 yaşındaki Jones'a, 2013 yılında ikinci derecede pankreas kanseri tanısı konmuş, bir süre duraksama gösteren hastalık 2015 yılında ünlü şarkıcının ciğerleri, karaciğeri ve lenf düğümlerinde yeniden ortaya çıkmıştı.

SHARON JONES KİMDİR?

Kilise korosunda düzenli olarak devam eden Sharon Jones 1970'lerde funk gruplarıyla birlikte yetenek yarışmalraına katılıyordu. Uzun süre bir kayıt şirketi ile anlaşma elde edemeyen Sharon Jones ıslah memuru ve zırlı araç güvenlik görevlisi olarak çalışmıştır. Kariyeri ancak orta yaşlarında soul ve deep funk efsanesi Lee Fields ile sahne aldığında ivme kazanmıştır. Fransız Label Pure Plak Şirketinin sahipleri Roth ve Philip Lehman Jones'un performansından etkilenmiş ve Jones ile Switchblade adlı solo bir şarkı kaydı yapmışlardır.

Lehman and Roth daha sonra ABD'de Desco Records'u kurdular ve Jones'un şarkısını bu şirketten de yayımladılar. Desco'nun popülerliğinden güç alarak kurulan Daptone Kayıt şirketi Sharon Jones ile bir albüm kayıdı gerçekleştirdi ve Dap-Kings adlı bir grup kuruldu.

2002'de Sharon Jones & The Dap-Kings adı ile Dap Dippin' with Sharon Jones and the Dap-Kings albümünü çıkartan grup dikkatleri üzerine çekti ve 2015'te Grammy ödülüne aday gösterildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Magazin Amerikalı Ünlü Şarkıcı Sharon Jones Yaşamını Yitirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement