Ekranda Süleyman Demirel dönemi başlıyor - Son Dakika
Magazin

Ekranda Süleyman Demirel dönemi başlıyor

Yarın akşam yayınlanacak Kıbrıs Zafere Doğru dizisinin yeni bölümünde Süleyman Demirel dönemi başlayacak. Türkiye'nin en genç Başbakanı olan Süleyman Demirel, sürgündeki Rauf Denktaş ile kafa kafaya verirken dizide yaşanacak olan gelişmeler merak uyandırdı.

18.11.2021 10:37  Güncelleme: 11:21

KIBRIS ZAFERE DOĞRU 15. BÖLÜMDE NELER YAŞANACAK?

Kıbrıs'ta 1974 harekatından önceki son dönüm noktası olan 1967 yılı başlıyor. Atina'da yaşanan cunta darbesinden sonra Kıbrıs'ta olaylar yeniden alevlenir. Rumlar'ın tekrar soykırım yapma harekatına karşılık bu kez herkes daha hazırlıklıdır.

Türkiye'nin en genç Başbakanı olan Süleyman Demirel, sürgündeki Rauf Denktaş ile kafa kafaya verirken Dereli ailesi ve mücahit takımı da olaylara karşı çok daha hazırlıklı ve aktif bir şekilde reaksiyon verir. Ankara'da ise gizli bir el gizli operasyonlar yürüterek Kıbrıs'ı rahatlatmaya çalışmaktadır. 3 yıldır herkes tarafından öldü bilinen Ankaralı ve felç kalan Efsane acaba bilinmeyen bir yapılanmanın parçası olarak yer altına çekilmiş olabilir mi? İhtimal dahilinde görünmese de söz konusu Ankaralı olunca her şey mümkündür.

SÜLEYMAN DEMİREL KİMDİR?

Süleyman Sami Gündoğdu Demirel (1 Kasım 1924 – 17 Haziran 2015), Türk mühendis ve siyasetçi, Türkiye'nin 9. cumhurbaşkanıdır.

Bundan önce, 1965-1993 yılları arasında yedi farklı hükûmette toplam 10 yıl 5 aylık bir süreyle başbakanlık görevinde bulundu. Ayrıca 1964-1980 yılları arasında Adalet Partisi, 1987-1993 yılları arasında ise Doğru Yol Partisi genel başkanı olarak görev aldı.

17 Haziran 2015'te, tedavi gördüğü hastanede solunum yolu enfeksiyonu ve kalp yetmezliği nedeniyle 90 yaşında öldü. Ölümü üzerine Türkiye'de 17–19 Haziran tarihleri arasında ulusal yas ilan edildi.

Ekranda Süleyman Demirel dönemi başlıyor

Son Dakika Magazin Ekranda Süleyman Demirel dönemi başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement