Ünlü Modacı Ayakabı İşine El Attı - Son Dakika
Magazin

Ünlü Modacı Ayakabı İşine El Attı

Ünlü Modacı Ayakabı İşine El Attı

Özgür Masur, kadınlara tavsiyelerde bulundu: Platform topukları bacakları uzun olanlar giymeli.

06.10.2012 06:03  Güncelleme: 08:39

Moda dünyasının yükselişteki isimlerinden tasarımcı Özgür Masur, Butigo markası için üç farklı renk ve modelde ayakkabı tasarladı. Masur, yeni projesini, kadınların ayakkabı tercihlerini ve bu konudaki püf noktalarını Şamdan Plus dergisinden Deran Özer'e anlattı...

AYAKABI KOLAY İŞ DEĞİL

Daha önce hiç ayakkabı tasarlamış mıydınız?

Koleksiyonlarımı hazırlarken ayakkabıdan aksesuvara kadar her şeyi kendim yapmayı severim. Hazır bir şey kullanmak içime sinmiyor.

Elbise mi yoksa ayakkabı tasarlamak mı zor?

Ayakkabı tasarlamak daha zor. Teknik olarak uygulaması zor bence. Gerçek alanım moda tasarımı olduğu için, belki de bana öyle geliyor. Ayakkabı tasarlamak kolay ama o tasarımı kadının üzerinde yürüyebileceği hale getirmeniz göründüğü kadar kolay bir iş değil.

Türk kadınının ayak ergonomisi nasıl?

Türk kadınının daha taraklı bir ayak yapısı olduğu için çok yüksek ökçeli ayakkabı tercih edemiyoruz. Yüksek platform severim ama platformlu ayakkabıyı sadece uzun bacaklı kadınların giymesi gerektiğini düşünüyorum. Taraklı ayaklarda yüksek platform güzel durmuyor, ayak çok büyük görünebiliyor.

Kadın ayakkabılarında katlanamadığınız şeyler var mı?

Kalın topuğa tahammül edemem. Dolgu topuğu da hiç görmek istemiyorum. Bir kadını bu kadar çirkin gösteren başka bir şey daha olamaz! Hele bir de altını mantar yapıyorlar, hiç dayanamıyorum. Kısa boylu ve taraklı ayağı olan bir kadında babet görmeye dayanamıyorum. Şişman bir kadının tayt giymesi gibi bir şey benim için.

UZUN BACAKLILAR GİYSİN

Kısa boylu kadınların platformlu ayakkabı giymesi bir moda hatası mı?

Ne kadar büyük topuk giyerseniz, kaslar o kadar esniyor ve o kadar uzun görünüyorsunuz. Bacak boyu kısa bir kadına yüksek topuklu ayakkabı giydirirseniz, bacak değil ayak insanın gözüne batıyor. Yüksek platform giyecek kadınların mutlaka bacak boyunun uzun olması gerekiyor. Mini bir etek ve yüksek platformun, kısa bacakta çok çirkin durduğunu düşünüyorum.

Bu yıl gardıroplarda hangi parçalar olacak?

Bu yıl her yerde kalem etekler göreceksiniz; Victoria Beckham'ın tercih ettiği boy herkesi çok etkiledi, hatta onun adıyla anılmaya başlandı. Hem couture müşterileri, hem de diğer müşteriler hep o boy istemeye başladılar. Her tasarımcının koleksiyonunda bu tarz etekler olduğunu gördük.

AMACIM KİTLELERE ULAŞMAK

İstanbul Fashion Week yaklaşıyor. Hangi koleksiyonunuzla katılacaksınız?

İFW'de yönetim değişti, başkanımız Mehtap Elaidi oldu, ben de yönetim kurulundayım. Bu sene çok güzel olacak. Ben de 'Soul by Özgür Masur' isimli hazır giyim koleksiyonumun ilk defilesini yapacağım. Koleksiyonda bir kadının alması gereken parçaların hepsi var. Çok uygun fiyatlara alınıp kırmızı halıda yürünebilecek kıyafetler var. Zaten amacım geniş kitlelere ulaşmaktı. Böylece, "Senin elbiseni biz de giymek istiyoruz" diyenlere ulaşmış oluyorum.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Ünlü Modacı Ayakabı İşine El Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement