"Vasiyeti Bizi Çok Mutlu Etti" - Son Dakika
Magazin

"Vasiyeti Bizi Çok Mutlu Etti"

Meral Okay'ın malvarlığını bağışladığı Matematik Köyü'nün yöneticisi Prof. Dr. Ali Nesin ilk kez konuştu.

13.04.2012 06:03  Güncelleme: 08:00

Ünlü Senarist ve oyuncu Meral Okay'ın vefatından sonra Aziz Nesin adına açılmış olan Matematik Köyü'ne yaptığı bağış, söz konusu köye yapılan en büyük yardım olarak tarihe geçti.

Meral Okay'ın malvarlığını bağışladığı Matematik Köyü'nün yöneticisi Prof. Dr. Ali Nesin yapılan bağışın ardından çok mutlu olduklarını belirtti ve köye bu zamana kadar hiç bu denli bir bağış yapılmadığını söyledi. Ali Nesin: "Bize bugüne kadar böyle bir bağışın onda biri yapılmadı!" dedi.

Fakat vasiyetle ilgili bir problem var. O da şu ki; bu bağışın sadece sözlü olarak söylendiği iddia ediliyor yani yazılı herhangi bir vasiyet yok. Bu sebeple ailenin onayı gerekiyor.

YAKINLARI SÖYLEDİ

Akciğer kanserine yenilen ünlü senarist ve oyuncu Meral Okay'ın ölümünden önce "Gayrimenkullerimi ve paramı Matematik Vakfı'na bağışlıyorum" dediği iddia edildi. Gelişmenin ardından vakfın yöneticisi olan Aziz Nesin'in oğlu Prof. Dr. Ali Nesin konuştu: Meral Hanım, yakınlarına sözlü olarak bu vasiyette bulunmuş. Bana da yakın çevresi aktardı.

AİLENİN ONAYI LAZIM

Matematik Vakfı'nn yöneticisi Profesör Doktor Ali Nesin; bağışlanan malvarlığının miktarını açıklamadı ancak, "Bugüne kadar böyle bir bağışın onda biri bize gelmemişti" dedi ve ekledi: "Vasiyetin gerçekleşmesi için ailenin onayı gerekiyor. Ama Meral Hanım'ın bizi düşünmüş olması bile mutluluk verici!"

"Vasiyeti Bizi Çok Mutlu Etti"
Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin 'Vasiyeti Bizi Çok Mutlu Etti' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement