Afganistan Büyükelçiliği, Pakistan'ın düzensiz göçmenlere süre verme kararını eleştirdi - Son Dakika
Politika

Afganistan Büyükelçiliği, Pakistan'ın düzensiz göçmenlere süre verme kararını eleştirdi

Afganistan Büyükelçiliği, Pakistan\'ın düzensiz göçmenlere süre verme kararını eleştirdi

Afganistan'ın İslamabad Büyükelçiliği, Pakistan hükümetinin ülkedeki düzensiz göçmenlere 1 Kasım'a kadar ülkeden ayrılmaları için süre vermesinin ardından açıklama yapıp kararı eleştirdi. Büyükelçilik, Pakistan polisinin Afgan mültecilere yönelik tutuklama ve tacizlerinin devam ettiğini belirterek, bu kişilerin yarısında 'ülkede resmi olarak bulunma belgesi' olduğunu vurguladı.

04.10.2023 12:41

Afganistan'ın İslamabad Büyükelçiliği, Pakistan hükümetinin ülkedeki düzensiz göçmenlere 1 Kasım'a kadar ülkeden ayrılmaları için süre vermesinin ardından açıklama yapıp kararı eleştirdi.

Pakistan İçişleri Bakanı Sarfraz Bugti dün açıklama yapıp tüm ülkelerden Pakistan'a gelen düzensiz göçmenlere 1 Kasım'a kadar ülkeden ayrılmaları için süre vermiş ve ülkede tahminen 1.73 milyon Afgan vatandaşının kalmak için yasal belgeye sahip olmadığını vurgulamıştı.

Açıklamayı takiben Afganistan'ın İslamabad Büyükelçiliği, dün Pakistanlı yetkililerin defalarca verdikleri sözlere rağmen, Pakistan polisinin Afgan mültecilere yönelik tutuklama ve tacizlerinin devam ettiğini belirtip bu kişilerin yarısında 'ülkede resmi olarak bulunma belgesi' olduğunu vurguladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Afganistan Büyükelçiliği, Pakistan'ın düzensiz göçmenlere süre verme kararını eleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement