AK Parti'de Bayramlaşma - Son Dakika
Politika

AK Parti'de Bayramlaşma

AK Parti\'de Bayramlaşma

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Kılıçdaroğlu'nun anayasada uzlaşma sağlanan 60 madde için yaptığı çağrıya ilişkin, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun yapmış olduğu çağrıya olumlu bir yanıt olarak 'Evet Meclis'teki ortak noktaya ulaşılmış"...

16.10.2013 11:35

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Kılıçdaroğlu'nun anayasada uzlaşma sağlanan 60 madde için yaptığı çağrıya ilişkin, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun yapmış olduğu çağrıya olumlu bir yanıt olarak 'Evet Meclis'teki ortak noktaya ulaşılmış olan 60 maddeyi değiştirelim, bunun devamını da sağlayalım' anlamında bir çalışma olursa bu milletimiz adına önemli bir kazanım olacaktır" dedi.

AK Parti'de partiler arası bayramlaşma başladı. Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen bayramlaşmada AK Parti heyetinde

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Kadın Kolları MKYK üyesi Radiye Sezer Katırcıoğlu, Gençlik Kolları MYK üyesi Mücahit Yılmaz yer aldı. İlk ziyareti CHP heyeti yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı, "Uzlaşma sağlamak için kanalların açık olması temenni ediyoruz. Zaman zaman parlamentoda tartışmaların boyutunun giderek artması, partilerin birbiriyle rekabeti ötesinde daha sert bir biçimde karşılaması, kırıcı sözler sarfetmesi vatandaşlarımız tarafından da çok hoş karşılanmıyor. Bayram günlerinde aslında bu hasretlerimizi daha fazla hatırlıyoruz. Bütün partiler, ülke ve yurttaşlar için iyi şeyler yapma hevesinde. Zaman zaman hedefe ulaşma konusunda yöntem ve yollarda farklılıklar olabilir ama hepimiz insanlarımız için çalışıyoruz. Daha çok görüş alışverişi içerisinde olmamız, birbirimizi dinlememiz, anlamaya çalışmamız çok uygun olur. Siz, iktidar olduğunuz için muhalefeti biraz daha fazla dinlerseniz daha iyi olur.

İhtiyaçların ortak akılla ortak noktada buluşmayı gerekli kıldığına dikkat çeken Kapusuz, "Zaman zaman Türk siyasetinde böyle gergin ortamların olmadığı söylenemez. İşin tabiatında rekabet olarak devam etmek. Bunun hamasete, gerginliğe ve gergin ortama çekilmesi yanlış. Elbette herkes düşüncesini, fikrini söyleyebilmeli ve olumlu anlamla her türlü tenkitini yapabilmeli. Hakarettir, ileri seviyeye taşınacak tavır ve davranışlar tercih edilmez. Hele hele bayram günleri güzel şeyler konuşmak daha uygun olur. TBMM'nin önünde bulunan yeni anayasa yapma çalışmalarını mutlaka başarıyla sürdürülmesini, en son çare olarak da Sayın Kılıçdaroğlu'nun ve Sayın Genel Başkanımızın yapmış olduğu çağrıya olumlu bir yanıt olarak 'Evet Meclis'teki ortak noktaya ulaşılmış olan 60 maddeyi değiştirelim, bunun devamını da sağlayalım' anlamında bir çalışma olursa bu milletimiz adına önemli bir kazanım olacaktır. Belki birçok şeyin sebebi olan 'temel yasa' konusunda bir mutabakat sağlamak bu millete bayram hediyesi olarak da sunulabilmeli. Biraz umutlar kırılıyor gibi, seçim yaklaştıkça bu iş yapılamaz gibi bir endişe taşınıyor ama irade ortaya konursa, istek olursa, samimi olunursa başarılamayacak hiçbir işin olduğunu zannetmiyorum. Eğer yaptığımız iş milletimiz için hayırlı bir işse o işten mutlaka sonuç alabiliriz diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Kapusuz, "Millet, eğer bu görevi değil de muhalefeti verirse 'hay hay' deriz. Bir siyasi partiye nasip olmamış başarı grafiğimiz devam ediyor. Bütün ölçümlerde AK Parti açık ara önde gidiyor. Napalım, biz CHP'yi yukarı çıkartıp da biz geri mi çekilelim. Milletin bu işi yapması için herkesin bir check-up yapması lazım" dedi.

Halıcı, AK Parti'ye oy verenlerin muhalefeti de denemesi gerektiğine işaret etti.

MHP'DEN 'HOŞGÖRÜ' MESAJI

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, "Bu bayram günlerinde sahip olduğumuz duyguların senin her günü devam etmesini istiyoruz. Bu anlayışın ve hoşgörünün devamından yanayız. Böyle bir ortam arzu ediyoruz. Yılın her günü birbiriyle çarpışan insanların hiç olmazsa senede bir gün de olsa, iki gün de olsa bütün bunları unutup belli bir çerçeve içinde bir arada olmaları, doğrunun ve güzelin yaşatılması açısından önem arzediyor" dedi.

Kapusuz, "Bizim en güzel günlerimiz milli ve manevi günlerimizin başında gelen Kurban ve Ramazan Bayramı ve milli bayramlarımız. Bu günlerin güzelliklerini yansıtmak, yaşatmak, hatırlamak çok güzel" diye konuştu.

BDP'DEN ÇÖZÜM SÜRECİNE VURGU

Hakkari Milletvekili Adil Zozani, Türkiye'nin çok ciddi ve önemli sıkıntıları olduğunu belirterek, "Bu sorunların hiçbirinin aşılamayacak olmadığını düşünmüyoruz. Herkes ortak hedeflerle buluştuğu andan itibaren 'Türkiye'nin çözülemeyecek sorunu yoktur' diye düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

"BARIŞ SÜRECİNİ GÖZLEMLEYEN AKİL İNSANLAR KONSEYİ'NİN KURULMASINI SON DERECE HAYATİ BULUYORUZ"

Son dönemlerde bir yalpalanmanın söz konusu olduğunu anlatan Zozani, "Bu yalpalanmayı açmak için Türkiye'nin daha önce kurulu mekanizmalarını devreye sokmak gerektiğini düşünüyoruz. Bu süreci gözlemleyecek bir mekanizmanın olması son derece önemlidir. Barış sürecini gözlemleyen bir Akil İnsanlar Konseyi'nin kurulmasını son derece hayati buluyoruz" dedi.

"İNSANLIĞIN VİCDANI DUMURA UĞRAMIŞTIR"

Siyasetin toplumsal talepleri karşılamak için olduğunu anlatan Kapusuz, "Toplumsal talebin karşılamak için ortaya çıkmış bir partiyiz. Demokratikleşmeden yana birçok adımlar atıldı. Beklentiler, tercihler farklı olabilir önemli olan birlik ve beraberliği güçlü kılmaktır. Bu noktadan harekete biz hep yapıcı olmayı, birleştiren bir atmosfer içinde sonuca gitmekten yana olduğumuzu söyledik. Asıl olan çözümden yana olmaktır. Problemden yana tavır koymak kolaycılıktır. Elini vicdanına koyan herkes bugüne kadar yapılanları takdirle karşılamalıdır. Bugüne kadar yapılanlar va bundan sonra yapılacaklar bu ülkenin birlik ve beraberliği için önemli kazanımlar olacaktır. İnsanlığın vicdanı dumura uğradı. Güçlü kabul edilen ülkeler insanlık adına büyük bir itibar kaybetmektedirler" ifadelerine yer verdi.

Bu sürecin Türkiye'nin kendi inisiyatifiyle ortaya koyduğu bir sonuç olduğunu anlatan Kapusuz, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Topluma ve toplumun bütün kesimlerine herkesi tatmin edici bir formül bulmamız zor. Zamanlamaya dikkat etmek lazım.Bazen acele etmek gerekir, ama bazen acele işe şeytanın karıştığını unutmamak da lazım. Gözyaşına, sıkıntıya sebep vermiş problemlerin çözümü zordur. İktidar olanlar ise bunun farkındayız. Kararlı olduğumuz da dünya alem tarafından görülmektedir. Türkiye'de yaşayan tüm vatandaşlarımız yüksek oranda destek vermelidir. Topluma rağmen dayatmalara girmemek lazım." - ANKARA

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement