Akar: "İddialar Asılsız ve Asparagas" - Son Dakika
Politika

Akar: "İddialar Asılsız ve Asparagas"

Akar: "İddialar Asılsız ve Asparagas"

CHP Mersin İl Başkanı Faruk Mehmet Akar, Macit Özcan döneminde yapılan işlerle ilgili iddiaların asılsız olduğunu savunarak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’dan, iddialarla ilgili elinde evrak varsa kamuoyuna açıklamasını istedi.

12.05.2014 15:56

CHP Mersin İl Başkanı Faruk Mehmet Akar, Macit Özcan döneminde yapılan işlerle ilgili iddiaların asılsız olduğunu savunarak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'dan, iddialarla ilgili elinde evrak varsa kamuoyuna açıklamasını istedi.

CHP İl Başkanı Akar, il yöneticileri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, MHP'li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın, selefi Macit Özcan döneminde yapılanlarla ilgili iddialarına yanıt verdi. Özcan döneminde yapılan işler ve çalışma hayatıyla ilgili söylemlerin asılsız iddialar olduğunu öne süren Akar, "Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın söz konusu spekülatif haberlere açıklık getirmesi gerekirken, tam tersine bu gerçek dışı haberlerin kaynağı durumunda olduğunu ve bunun da Mersinliler olarak kendilerini üzdüğünü" söyledi. Başkan Kocamaz'ın, seçimi kazanmasının ardından daha ilk gün belediyenin giriş kapısına, "Rüşvet alan da veren de cehennemdedir. Hz. Muhammed (S.A.V)" ve "Rüşvet bu kapıdan içeri giremez" tabelası astırdığını anımsatan Akar, "Kocamaz, geçmiş tüm dönemlerde burada görev yapan belediye çalışanları ve belediye başkanlarını töhmet altında bırakmıştır. Ayrıca Mersin halkının Mersin Büyükşehir Belediyesi ile olan ilişkilerinde kirli alışverişler olduğu imasında bulunarak, Mersin halkını yaralamıştır. Geçmiş dönemlerde Mersin Büyükşehir Belediyesi herhangi bir rüşvet ilişkisine bulaşmadığı gibi Türkiye'nin yönetimsel olarak en başarılı belediyelerinin başında gelmektedir. Sayın Burhanettin Kocamaz, şehrin gelişimine kaldığı yerden personeliyle beraber uyum içerisinde katkı koyması gerekirken, ne yazık ki, iş üretmek yerine belediyenin başarılı çalışanlarıyla uğraşmayı tercih etmiştir" diye konuştu.

Kocamaz'ın, daire başkanlarının istifalarını isteyerek, yerlerine kendi partisinden aday ve aday adayları olan kişileri atadığını da dile getiren Akar, "Bunun ne kadar partizanca bir davranış olduğunu kamuoyunun takdirine sunuyoruz. Belediyenin çalışkan bürokratlarına yapılan haksızlığın hesabı, Mersin halkı tarafından mutlaka sorulacaktır" dedi.

Belediyenin basın bürosunda çalışan 10 gazeteci ile 5 personelin Gülnar ve Mut ilçelerinde görevlendirilmelerinin ve evlerinden uzakta çalışmaya zorlanmalarının kabul edilir bir durum olmadığının altını çizen Akar, bu basın mensuplarının geri dönme isteklerine destek verdiklerini vurguladı. Akar, taşeron işçilerinin sözleşmelerinin Kocamaz tarafından yenilenmeyerek, işçilerin kapı dışarı edilmeye başlandıklarını da öne sürerek, Kocamaz'ı 'işçi düşmanlığı' ile suçladı.

"BAZI CHP İL YÖNETİCİLERİNİN BELEDİYEDE ÇALIŞTIKLARI BİR GERÇEK"

CHP'nin Mersin il yönetimindeki bazı yöneticilerin Büyükşehir Belediyesi'nde çalıştıklarının bir gerçek olduğunu belirten Akar, şöyle devam etti: "Onlar da diğer işçileri gibi evlerine ekmek götürmek için çalışmaktadırlar. Hepsi işine gidip gelmekte, aldığı parayı son kuruşuna kadar hak etmektedirler. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, çalışmadan ücret alanlara herkesten çok karşıyız. Mevcut yönetim, suçlamayı bırakıp, bir an önce Mersin'in öncelikli işleriyle ilgilenmelidir. CHP'nin yönetiminde bulunup, belediyede çalışanların çoğunluğu asgari ücretle çalışan işçilerdir. Belediye Başkanı, elinde imkan varken iyi araştırmalı, halkı net bilgilendirmelidir. Yalan yanlış bilgilerle halkı yanıltmak ne insanlığa ne de vicdana sığar. Başkalarına garamet (iftira) atmak, ayrıca çok da günahtır. Asparagas haberlerle Haluk Levent'in dahi yüksek maaşlı belediye personeli olduğunu iddia edenler, iddialarını ispatla zorunludur. Kaldı ki, eğer bu kişiye ait bir bordro varsa o da belediyede olup, mevcut yönetim çok rahat bir biçimde kamuoyuna sunabilir."

Kocamaz'a seslenerek, iddialarla ilgili elinde evrak varsa kamuoyuna açıklamasını da isteyen Akar, "Sayın Belediye Başkanı, partizanlıktan vazgeçip, işçilerle memurlarla uğraşmayınız. Mersin halkına vaat ettiğiniz projelerinizle geliniz. Gününüzü lafla değil, geçmişte iş yapan başarılı başkanları örnek alarak çalışınız" şeklinde konuştu.

Toplantıda basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Akar, seçim sürecinde CHP'ye ihanet ettikleri öne sürülen kişilerle ilgili bir çalışma olup olmadığının sorulması üzerine, bu konuda parti üyesi Ahmet Akın, Mithat Fahlioğulları ve Veli Dev ile ilgili disiplin soruşturması başlattıklarını bildirdi.

Bir başka soru üzerine, yaşlı bakımında işe giren 45 kişilik bir grup ile DABB'da çalışanların sözleşmelerinin feshedildiğini söyleyen Akar, Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan CHP il yöneticileriyle ilgili soru üzerine de "Büyükşehir'de çalışan 4'ü kadrolu işçi 9 yönetici arkadaşımız var. Bunlardan 3'ü CHP yöneticisi olduktan sonra işe giren arkadaşlar" yanıtını verdi.

Akar, işe gelmeden maaş alan çalışanlarla ilgili iddiaya da şu yanıtı verdi: "Mersin belediyesinde bankamatikten maaş alıp işe gelmeyenler varsa bunu açıklamak mevcut belediye başkanının görevidir. Biz böyle bir konunun olmadığını biliyoruz. Sadece CHP'yi suçlamakla ilgili kullanılan haberlerdir. Sosyal medyada aslı astarı olmayan bilgileri sorumlu bir belediye başkanı aynı şekilde kullanamaz. Çünkü bilgi kendisinin elindedir. Kamuoyuyla bunu paylaşması lazım. Kendi yanında çalışan işçisiyle sürekli uğraşmak belediye başkanına hiç yakışmıyor. Elinde evrak varsa açıklar ama elde evrak olmadan asparagas haberlerle bu iş olmaz. Hasan Şaş maaş alıyormuş, Haluk Levent maaş alıyormuş. Sen yönetiyorsun belediyeyi, elinde evrak varsa açıkla. Bunlar yanlış şeyler. Bu tip bir belediye başkanlığı Mersin'e yakışmaz."

Akar, bir soru üzerine 2015'te milletvekilliğine aday olacağını da sözlerine ekledi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Akar: 'İddialar Asılsız ve Asparagas' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement