Bakan Ergin'den CHP'ye Bayram Duası - Son Dakika
Politika

Bakan Ergin'den CHP'ye Bayram Duası

Bakan Ergin\'den CHP\'ye Bayram Duası

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, bayram dolayısıyla geldiği memleketi Hatay'da, vatandaşlarla ve partililerle bayramlaştı.

26.10.2012 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, bayram dolayısıyla geldiği memleketi Hatay'da, vatandaşlarla ve partililerle bayramlaştı. Ergin, "Allah bu muhalefete zeval vermesin" dedi.

AK Parti İl binasında düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Bakan Ergin'e, AK Parti Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildal, Orhan Karasayar, Mehmet Öntürk ve Hacı Bayram Türkoğlu, İl ve İlçe başkanları eşlik etti.

Bayramlaşma töreninde bir konuşma yapan Ergin, terör konusuna, Büyükşehir Yasasına yapılan eleştirilere değindi ve CHP'yi esprili bir dille eleştirdi. 'Bu muhalefeti Allah başımızdan eksik etmesin' diyerek muhalefete yüklenen

Ergin "Bu muhalefet olduğu sürece AK Parti daha çok iktidarda kalır. Çünkü bu muhalefet doğruya doğru diyemiyor. Muhalefet yapılan güzel şeyleri görmek ve teşekkür etmektir. Ama bunu söyleyemiyorlar. Millet de inadına bizi iktidara getiriyor. Allah bu muhalefete zeval vermesin" diye konuştu.

Terör konusuna da değinen Bakan Ergin, şunları söyledi: "Şu an Türkiye'nin kendi içerisinde yaşanan terör unsurlarının faaliyetleri canımızı yakıyor. Geçmişten bu yanan bu girişimde bulunanlar olmuştur ama hiçbir hak talebi şiddete dayalı olarak kazanılamaz. Bu çok net olarak ortaya çıkmıştır. Hakların talep edileceği yer meşru zeminde yapılacak siyasettir. Onun dışında bir hak talebi tanımıyoruz kabul etmiyoruz."

Parlamentoda görüşülmekte olan büyükşehir yasasına ilişkin yapılan eleştirilere de cevap veren Bakan Ergin, 'Büyükşehir yasası ülkeyi eyaletlere bölmek demektir' diyenlere şöyle karşılık verdi:

"Hatay'da şuanda 76 belediye var bu belediyeler birbirinden bağlantısız kendi başına hizmet vermeye çalışıyor. Deprem güvenliği yok, imar düzeni yok, şehir gecekondu mezarlığından geçilmiyor. Büyükşehir yasası bunun için geldi. İstanbul ve Kocaeli örneğine bakın, oralar eyalet mi oldu, felaket mi oldu. Oralarda hizmet bütünlüğü oldu, düzen oldu. Büyükşehir yasasını farklı şekilde yapılan eleştirilerin doğru olmadığını ifade etmek istiyorum"

Bakan Ergin, gün içerisinde Antakya Belediye Parkında düzenlenen bayramlaşma etkinliğine katıldı. Ergin, burada vatandaşlarla da bir araya gelerek sohbet etme ve bayramlaşma fırsatı buldu.

Antakya Belediye Parkında düzenlenen bayramlaşma törenine çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşlarla tek tek el sıkışarak bayramlaşan Bakan Ergin'e, Hatay Vali Yardımcısı Kadim Doğan ile Antakya Belediye Başkanvekili Serdar Güven de eşlik etti.

Saatler süren bayramlaşma törenine Bakan Ergin'in yanı sıra Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Mehmet Öntürk, Mehmet Ali Ediboğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Gülen, İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu, Ortodoks Kilisesi Papazları Dimitri Doğum ve Jan Delüller, Yahudi Cemaati temsilcisi Şaul Cenudioğlu, Katolik Kilisesi Ruhani Lideri Domenico Bertogli, Ehlibeyt Dayanışma Vakfı Başkanı Ali Yeral, siyasi parti temsilcileri, belde belediye başkanları, resmi kurumların müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile askeri erkan katıldı. Bayramlaşma töreninde vatandaşlara ikramlarda bulunuldu. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Ergin'den CHP'ye Bayram Duası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement