Bakanlar Konya'da Okul Açtı - Son Dakika
Politika

Bakanlar Konya'da Okul Açtı

Bakanlar Konya\'da Okul Açtı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Konya'da hayırsever iş adamı tarafından yaptırılan okulun resmi açılışını yaptı.

18.02.2013 15:35

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Konya'da hayırsever iş adamı tarafından yaptırılan okulun resmi açılışını yaptı.

Bir dizi ziyaret ve açılışlar için Konya'ya gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, hayırsever iş adamı İsa Bezirci tarafından yapılan 24 derslikli İsa Can Bezirci Orta Okulu'nun resmi açılış törenine katıldı. Okula gelişlerinde öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan bakanlar zor anlar yaşadı. Bakan Davutoğlu ve Avcı, öğrenciler arasından güçlükle ilerleyerek yerlerine oturabildi. Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu'nun konuşmasının ardından kürsüye gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "En büyük hayır okul yaptırmaktır. Çünkü 'Bana bir harf öğretenin kölesi olurum' diyen büyük sahabenin yolundan yürüyenlerdeniz. Eğer bir harf öğretene, öğretmene köle olunuyorsa öğretmenler öğrencileri buluşturanlara ne olur düşünün. İnşallah burada nice öğrenciler yetişir" dedi.

Hayırsever iş adamına teşekkür ederek konuşmasına başlayan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ise, "Dışişleri Bakanımız güzel konuştu, onun üzerine konuşmamı uzun tutup çocuklarımızı da üşütmek istemiyorum. Bu bizim Ahmet Hoca ile eski bir uygulamamız. Başbakanlık görevlerimizde yabancı heyetler geldiğinde Ahmet Hoca güzel güzel onlara Türkiye'yi, medeniyetimizi anlatır, onlar da dinlerken bende ikaz ederdim. Bakın hocayı iyi dinleyin, onun anlattıklarından yazılı yapacağım diye. Şimdi öyle bir şey yapmayacağım ama bu güzel konuşmadan hissemize düşenleri aldık" diye konuştu.

Konuşmalarının ardından hayırsever işadamı İsa Bezirci tarafından yaptırılan 24 derslikli okulun resmi açılış kurdelesini protokol üyeleri birlikte kesti. Bakan Davutoğlu ve Bakan Avcı, açılışın ardından okulu gezerek incelemelerde bulundu.

Öte yandan Bakan Davutoğlu, resmi twitter hesabından, "Konya'da Milli Eğitim Bakanımız, kıymetli dostum Nabi Avcı beyefendiyi ve değerli eşlerini ağırlıyoruz. Gündemimizde Türkiye'de örnek olacak Bilim Merkezi inşaatı ve Konya'daki eğitim yatırımlarımız var" diyerek öğle yemeği öncesi çekilen bir fotoğrafı paylaştı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakanlar Konya'da Okul Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement