Başbakan İran'a Gidiyor - Son Dakika
Politika

Başbakan İran'a Gidiyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yarın İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad ile biraraya gelecek.

27.03.2012 13:49  Güncelleme: 16:48

Güney Kore'de düzenlenen Nükleer Güvenlik Zirvesi sona erdi. Yaklaşık 10 liderle ikili görüşmelerde bulunan Başbakan'ın, nükleer güvenlik dışındaki en önemli gündem konusu; Suriye'ydi.

Gerçekleştirdiği görüşmelerin çoğunluğunda Suriye'de yaşanan iç karışıklıkları gündeme taşıyan Başbakan, Suriye krizinin yanı sıra komşu ülke İran ile ilgili de çeşitli görüşmeler gerçekleştirdi. Seul'deki zirvenin tamamlanmasının ardından Başbakan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere yarın sabah İran'da olacak

Başbakan Erdoğan, yarın Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Muhammed Rıza Rahimi ve İslami Danışma Meclisi Başkanı Ali Laricani başta olmak üzere üst düzey ikili temaslarda bulunacak. İkili görüşmelerde Türkiye ile İran arasındaki ilişkilerin yanı sıra, başta Suriye'deki gelişmeler olmak üzere, bölgesel ve uluslararası gelişmelerin ele alınması bekleniyor.

Başbakan Erdoğan, İran'a düzenleyeceği resmi ziyaret kapsamında Tahran'da Yunus Emre Kültür Merkezi'nin açılışını da gerçekleştirecek.

Başbakan İran\'a Gidiyor
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Başbakan İran'a Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement