Başbakan Yardımcısı Arınç Düzce'de - Son Dakika
Politika

Başbakan Yardımcısı Arınç Düzce'de

Başbakan Yardımcısı Arınç Düzce\'de

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 11 yıldır hükümet olarak sağlık alanında önemli işlere imza attıklarını belirterek, “Karnemizde sağlık hizmetleri 5 yıldızlı pekiyi ile gösteriliyor“ dedi.

07.03.2014 21:53

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 11 yıldır hükümet olarak sağlık alanında önemli işlere imza attıklarını belirterek, "Karnemizde sağlık hizmetleri 5 yıldızlı pekiyi ile gösteriliyor" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Düzce'nin Kaynaşlı ilçesinde Kaynaşlı İlçe Entegre Hastanesi'nin açılış törenine katıldı. Açılışa Arınç'ın yanı sıra Düzce Valisi Ali İhsan Su, AK Parti Düzce Milletvekilleri İbrahim Korkmaz, Fevai Arslan ve Osman Çakır, Belediye Başkanı İsmail Bayram, AK Parti Düzce Belediye Başkan adayı Mehmet Keleş ve protokol üyeleri katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Düzce İl Halk Sağlığı Müdürü Rıfat Poyraz, hastanenin teknik özellikleri hakkında bilgiler verdi. Düzce Milletvekili Osman Çakır ise sağlık alanında ilkleri yapan bir hükümetin temsilcisi olmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Düzce Valisi Ali İhsan Su ise, sağlık alanında Düzce'de yatırımların arttığını ifade ederek, "Merkezde 300 yataklı Devlet Hastanemiz tüm hızı ile devam ediyor. İlçelerde ki entegre hastanelerimiz tamamlandı ve hizmet vermeye başladı. 2011 yılından itibaren sağlık personeli alanında eksiklikler giderilmeye ve kapatılmaya başladı. Ayrıca 2014 yılında 112 Acil Servisi'ne eklenecek 11 ambulansla birlikte ambulans sayımız 34 ambulansla vatandaşlarımıza hizmet vereceğiz" dedi.

"OLMAYAN CİHANDA BİR NEFES SIHHAT GİBİ"

Hastane açılışında bir konuşma yapan Arınç, "Sağlık bizim için çok önemli bir konu. Bunu en iyi Kanuni Sultan Süleyman özetlemiş 'olmayan cihanda bir nefes sıhhat gibi' diyerek sağlığı özetlemiş. Bakan olursunuz, başbakan olursunuz, padişah olursunuz ama sağlığınız olmadığı zaman bunların hiç birinin önemi yoktur. İnsanlar sağlıkları için birçok şeyleri feda edebilirler fakat buna rağmen kıymetini bilmediğimiz 5 şeyin başında sağlığımız geliyor. 11 yıldır hükümet olarak sağlık alanında önemli işlere imza attık. Karnemizde sağlık hizmetleri 5 yıldızlı pekiyi ile gösteriliyor. Yaptığımız anketlerde de vatandaşlarımızda sağlık alanındaki yatırımlardan hoşnut oluyorlar. Bugün uçak ve helikopter ambulansı ile ilden ile hasta taşıyoruz. Sağlık için yılda 70 katrilyon para harcıyoruz. Bu para size helali hoş olsun. Bu sayede sizlerin dualarını alıyoruz. Bizleri sizlerin duaları ayakta tutuyor. Ayrıca önümüzde mahalli idare seçimleri var. Sağlık alanında olduğu gibi belediyecilik anlamında AK Parti oldukça iyi işlere imza atıyor. Kaynaşlı'da da Erol Bayraktar'ın işin başına gelerek sizlere en iyi hizmeti vereceğini biliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri hep birlikte hastanenin açılışını gerçekleştirdiler. Ardından hastaneyi gezdiler.

2012 yılında temeli atılan ve hizmete açılan Kaynaşlı Entegre Hastanesi, bodrum, zemin ve üzeri olarak 2 katlı inşa edilirken, hastanede 25 metrekare 9 poliklinik odası, acil servis, muayene ve müşahede odaları, radyoloji ve görüntüleme odaları, 112 acil servis ve alt birimleri, 2 adet doğum sancı odası, 2 adet bebek emzirme odası bulunuyor.

ARINÇ SEÇİM BÜROSU AÇTI

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç hastane açılışının ardından AK Parti Kaynaşlı Seçim Bürosu açılışına katıldı. Arınç, "Allah'ın izniyle bizi kimse yıkamaz. Buradaki açılışa Kaynaşlı'ya güzel hizmetler yapan İsmail Korkmaz arkadaşımız da katıldı. Bu bir bayrak yarışıdır. Bayrağı Erol Bayraktar arkadaşımıza inşallah seçimlerde devredecek. Ama biliyorsunuz ki üç dönem şartı bizde de var. Ben de mesela Allah ömür verirse 2015'te bir genç arkadaşıma yerimi devredeceğim. Yeter ki AK Parti güçlensin, partimiz kazansın diye el ele veriyoruz. Kaynaşlı'daki sonuçlardan zaten ümitliyiz. Burada kaybetmek ya da bir başkasının kazanması hiçbir zaman mümkün değil. Bir başka partiden aday gösterilen birisinin 'Ben seçilirsem AK Parti'ye geçeceğim' sözleri halkı etkilemek için kullanılabiliyor. Bu doğru değil. Bizim Kaynaşlı'da bir tek adayımız var Erol Bayraktar o kazanacak. AK Parti'den bir vesile ile ayrılmış olanı başka partide siyaset yapan bir insanı biz kesinlikle partimize kabul etmiyoruz" dedi.

AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu ise, "Burada bazı arkadaşlarımız, evvelce birlikte çalıştığımız arkadaşlarımız 'Biz de AK Partili'yiz, biz de seçildiğimizde AK Parti'ye geçeceğiz' diyorlarmış. Buradan özellikle şunu ifade etmek isterim. Bugün Recep Tayyip Erdoğan'ın kurucusu olduğu partinin karşısında bir başka partiden siyasi aday olarak çıkıp 'Ben kazandığımda tekrar AK Parti'ye geçerim' diyenler açıkça yalan söylemektedir. Bunun gerçekle yakından uzaktan alakası yoktur. AK Parti treninden bir kez inen bir daha binemez" dedi.

AK Parti Kaynaşlı Belediye Başkan Adayı Erol Bayraktar ise konuşmasında Kaynaşlı'yı kimsenin ötelemesine izin vermeden aydınlık yarınlara taşıyacaklarını belirtti.

Konuşmaların ardından seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi.

ARINÇ VALİ SU'YU VE FİLM SETİNİ ZİYARET ETTİ

Başbakan Yardımcısı Arınç, seçim bürosu açılışının ardından Düzce Valisi Ali İhsan Su'yu makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Vali Su, Arınç'a karanfil desenli ebru tablosu hediye etti.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Düzce ziyaretinde son olarak TRT'de yayınlanan ve çekimleri Düzce'de yapılan "Bir Yusuf Masalı" çekim setini ziyaret etti. Oyuncularla sohbet eden Arınç, fırsat buldukça diziyi seyrettiğini söyledi ve kendisine ikram edilen kahveyi içti. Arınç incelemelerinin ardından Düzce'den ayrıldı. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Yardımcısı Arınç Düzce'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement