BDP'li Kışanak: Kalıcı Bir Barış İstiyoruz - Son Dakika
Politika

BDP'li Kışanak: Kalıcı Bir Barış İstiyoruz

BDP\'li Kışanak: Kalıcı Bir Barış İstiyoruz

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, çözüm sürecinin önümüzdeki 100 yıla yön verecek kadar önemli bir çıkış olduğunu ileri sürdü.

04.05.2013 16:11  Güncelleme: 09:04

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, çözüm sürecinin önümüzdeki 100 yıla yön verecek kadar önemli bir çıkış olduğunu belirterek, "Demokrasi ve çözüm isteyenler bu fırsatı iyi değerlendirmeli. Biz kalıcı bir barış istiyoruz. Silahların susması, gerillanın çekilmesi kalıcı barış değildir. Demokrasiyi sağlarsak, herkesin hakkını, hukukunu verirsek kalıcı barış sağlanır" dedi.

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, BDP Adana Milletvekili Murat Bozlak ile birlikte merkez Seyhan İlçesi'ndeki Karasu Kavşağı'nda düzenlenen mitinge katılarak çözüm sürecini anlattı. Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarının taşındığı ve lehine sloganların atıldığı mitinge yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Mitingde ilk olarak kalabalığa seslenen Bozlak, "Barış henüz sağlanmadı, barış için önemli bir adım atıldı. Barış sizin elinizde, AKP'nin elinde değil. Sayın Öcalan'ın da özgürlüğü sizin elinizde" diye konuştu.

Zafer işareti yaparak kalabalığı selamlayan Kışanak ise şöyle dedi:

" İmralı'da başlatılan görüşmelerin önemini kavramak gerekiyor. Tarihsel bir çıkıştır, duruştur, önümüzdeki 100 yıla yön verecek kadar önemli bir çıkıştır. Tüm Ortadoğu halklarına özgürlük, barış ve kardeşlik getirecek bir çıkıştır. Türkiye'yi demokratik cumhuriyete kavuşturacak bir hamledir. Kürt halkını da Türk halkını da Arapları da, Lazları da özgürlüğe barışa kavuşturacak bir hamledir. Selamlıyoruz bu hamleyi, kutluyoruz bu çıkışı."

MÜCADELEYE ÇAĞIRDI

Abdullah Öcalan'ın 21 Mart'ta nevruzda yayınladığı barış ve çözüm deklarasyonunun adım adım faaliyete geçtiğini söyleyen Kışanak, şunları kaydetti:

"KCK, gerillalar, Kürt halk önderi sayın Öcalan'ın başlattığı bu sürecin başarılı bir şekilde ilerlemesi için geri çekilme konusundaki kararlılıklarını ve iradelerini kamuoyuna duyurdular. Bu hamle tarihsel bir hamledir. Bu hamle demokratik siyasete, barış isteyenlere, çözüm isteyenlere demokrasi isteyenlere güç vermiştir. Demokrasi ve çözüm isteyenler bu fırsatı iyi değerlendirmeli. Biz kalıcı bir barış istiyoruz. Silahların susması, gerillanın çekilmesi kalıcı barış değildir. Kalıcı bir barışı yönetmek için görevimizi yerine getirmeliyiz. Kalıcı bir barış, demokrasiyi sağlarsak, herkesin hakkını, hukukunu verirsek kalıcı barış sağlanır. Herkesin dilini, kültürünü özgürce yaşayacağı bir barış istiyoruz. Kürt halkı da dilini kimliğini yaşayacak. Bu süreç başarılı olursa Türk halkı da özgürlüğünü sağlayacak. Bir grup elit, faşist ve bir grup ırkçı Kürt halkının özgürlük isteğini tutsak almıştır. Türk halkının da, Arapların da, Kürtlerin de kardeşçe herkesin hakkını kullandığı bir demokratik cumhuriyeti inşa etmemiz lazım. Herkesi bu demokratik kurtuluş sürecine katılmaya çağırıyoruz. Bu görevden kimse kaçınamaz. Bugün 4 Mayıs. Dersim katliamının yıl dönümü. Katliamda yaşamını yitirenleri saygıyla minnetle anıyoruz. Seyit Rıza, sorunu çözmek için görüşmeye giderken, pusuya düşürüldü ve idam edildi. Artık kimse Kürt halkını kandıramaz. Yüreğinizi ferah tutun. Kürt halk önderi Öcalan'ın çözüm isteyen iradesine güvenerek bu yola çıktık. Bu nedenle kaygıları bir yana bırakıp görkemli bir demokratik mücadeleyi başlatma dönemidir. Sizleri bu yürüyüşe en güçlü şekilde katılmaya davet ediyorum."

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika BDP'li Kışanak: Kalıcı Bir Barış İstiyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement