Bozdağ: Kim Başı Dara Giriyor, İmdat İstiyorsa Türkiye Yardım Elini Uzatmıştı - Son Dakika
Politika

Bozdağ: Kim Başı Dara Giriyor, İmdat İstiyorsa Türkiye Yardım Elini Uzatmıştı

Bozdağ: Kim Başı Dara Giriyor, İmdat İstiyorsa Türkiye Yardım Elini Uzatmıştı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Kim başı dara giriyor, imdat istiyorsa, Türkiye büyük millet olmanın, büyük devlet olmanın gereği olarak onlara hep elini uzatmıştır" dedi.

25.07.2013 23:50

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Kim başı dara giriyor, imdat istiyorsa, Türkiye büyük millet olmanın, büyük devlet olmanın gereği olarak onlara hep elini uzatmıştır" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Sorgun'da Yozgat Valiliği, Yozgat Belediyesi, Sorgun Belediyesi ve Sorgun Kaymakamlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen "Bozok Bereket Kervanı İftar Yemeği'ne katıldı. Sorgun Belediye Meydanı'nda düzenlenen iftar yemeğine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın yanı sıra, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Yozgat ve Sorgun'da görev yapan daire amirleri ile 2 bin kişi katıldı.

Bekir Bozdağ, iftar yemeği öncesi yaptığı konuşmada, Türkiye'nin büyük bir millet ve büyük bir devlet olduğunu, bu nedenle de kimin başı sıkışsa, kimin başı derde girse, yardım ettiğine, bunun geçmişte de böyle olduğunu, gelecekte de böyle olacağını belirterek şöyle konuştu:

"Bugün biz Sorgun'da güzel bir akşamda iftar ediyoruz. Ama İslam coğrafyasının farklı yerlerinde böyle bizim gibi huzur içerisinde iftarı bekleyenler maalesef her yerde bulunamayabiliyor. Bakıyorsunuz Suriye'de sıkıntı var, orada insanlar bizim gibi huzur içerisinde iftar yapamıyorlar. Mısır'da sıkıntı var, Irak'ta sıkıntı var, Somali'de sıkıntı var, hasılı İslam dünyasının dört bir yanında darda ve zorda olan insanlar var. Kimisi ölüm tehditi altında, kimisi başka problemler altında Sorgun'da sizlerin, bizlerin yaptığı gibi bir iftar yapamıyorlar. Onlarda bundan sonraki zaman içerisinde en azından bizim gibi huzur içerisinde, barış içerisinde, kardeşlik içerisinde genciyle, yaşlısıyla, kadını ile erkeğiyle büyük bir sevinç ile iftarlarını yapsınlar. Temennimiz odur. Biz Türkiye olarak her zaman ülkemizde olduğu gibi komşularımızda da her yerde huzurun olmasını, barışın olmasını, kardeşliğin daha güçlü olmasını, birliğin ve dirliğin olmasını arzu ediyoruz. O yüzden de gerek Suriye'de olsun, gerek Mısır'da olsun, gerekse başka yerlerde olsun, her zaman Türkiye ilkeli tavrını ortaya koymuş, çıkar esaslı yaklaşım değil, ilke esaslı, aktan yana, hukuktan yana ve insandan yana tavır koymuştur. Bizim bu tavrımız vicdanımızın bizden önceki zaman dilimleri içerisinde benzer hadiseler karşısında ortaya koyduğu tavırla da örtüşmektedir. Biz aynı ejdadın torunlarıyız. Bugünde aynı tavrı koyduk. Yarında koymaya devam edeceğiz."

"TÜRKİYE İMDAT DİYE GELENLERE KAPISIN AÇTI"

Bekir Bozdağ, Türkiye'nin geçmişte de ihtiyacı olanlara yardım elini uzattığını belirterek, "Irak'ta Saddam Halepçe'de katliam yaptığında 90'lı yılların başında Türkiye, oradan imdat diye gelenlere de kapısını açmıştı. Bulgaristan'da dönemin yönetimi oradaki soydaşlarımıza katliam uyguladığında baskı uyguladığında Bulgaristan'dan gelen soydaşlarımıza da kapısını açmıştı. Bosna'da, Kosova'da, başka yerlerde evladı fatihan katliama uğradığında, sıkıntıya girdiğinde Türkiye onlara da kapısını açmıştı. Afganistan'da problem olduğunda Türkiye onlara da kapısını açmıştı" dedi.

Bu davranışın büyük devlet olmanın gereği olduğunu belirten Bekir Bozdağ, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu bizim milletimizin medeniyet anlayışının bir gereğidir de aynı zamanda. Sadece büyük devlet olmalı değil, aynı zamanda Türk milletinin sahip olduğu medeniyet anlayışının da bir gereğidir. Suriye'de yaşanan hadiseler nedeniyle darda ve zorda olan, ölümden kaçan insanlara bizim kapımızı kapatıp, ölümle baş başa kalın demek bizim şanımıza da yakışmaz, milletimize de yakışmaz, tarihimize de yakışmaz, büyüklüğümüze de yakışmaz. O yüzden kapımızı açtık, onlara yer verdik, imkan verdik. İnşallah Suriye'deki sorunlar biter, oradaki kardeşlerimiz de huzur içerisinde memleketlerine dönerler. Değerli kardeşlerim Türkiye'miz bugün büyük, yarın daha da büyük olacaktır. Çünkü gelinen nokta güçlü bir Türkiye'nin yarınlara taşınması konusunda atılan adımlarla büyük bir ivme kazanmıştır. Yarınlar daha iyi olacaktır İnşallah. Ben bu vesileyle tekrar Ramazanınızı, gelecek Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum, Kadir Gecenizi tebrik ediyorum. Hepinize hayırlı iftarlar, hayırlı ramazanlar diliyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum."

HY (SSA) - Sorgun

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Bozdağ: Kim Başı Dara Giriyor, İmdat İstiyorsa Türkiye Yardım Elini Uzatmıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement