Çakırözer'den Emekliler Derneğine Ziyaret - Son Dakika
Politika

Çakırözer'den Emekliler Derneğine Ziyaret

Çakırözer\'den Emekliler Derneğine Ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Emekliler Derneğini ziyaret etti.

12.09.2015 12:43

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Emekliler Derneğini ziyaret etti. Ziyarette Emekliler Derneği Eskişehir Şube Başkanından birebir olarak emeklilerin sorunlarını ve isteklerini dinleyen Çakırözer, yeniden Emekliler Derneği Başkanı seçilen Akif Duru'yu tebrik etti.

Ziyarette, emeklilerin ihtiyaçlarını ve isteklerini sıralayan Emekliler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Arif Duru, "2 ikramiye konusunda biz bütün siyasi partilere 18 talepte bulunduk. Bunun takibini istiyoruz. Bu arada muayene katkı payının alınmamasını talep ediyoruz. Sosyal destekleme priminin tamamen kaldırılmasını istiyoruz. Daha önceden yüzde 15'di, şimdi yüzde 10'a indirildi. Biz bunun da tamamen kaldırılmasını istiyoruz. Refah arttırıcı yatırımlar üzerinde durmamızda da yarar var" dedi.

"HÜKÜMETİ BİZ KURSAYDIK, EMEKLİMİZ 2. İKRAMİYESİNİ ALACAKTI"

Önceki ziyarette Başkan Duru'dan istekleri bir dosya olarak aldığını hatırlatan Çakırözer ise "Şu andaki söylediğiniz istekleri de bir dosya olarak almak istiyorum. Keşke parlamentomuzu çalıştırabilsek ve keşke kalıcı bir hükümet kurulabilseydi. Biliyorsunuz kampanya sürecinde de sözümüz 11 milyon emekliyeydi. Yaşanacak bir Türkiye vadetmiştik. Eğer biz hükümeti kurmuş olsaydık, Kurban Bayramında emeklimiz 2. ikramiyesini alacaktı. Biz yine de hükümette olmamamıza rağmen bir kanun teklifi verdik, emeklilerimize bin 650 lira bayram ikramiyesi verilmesi yönünde. Gönlümüz arzu ediyor ki, kurbanlarını ikramiyeyle kesebilseler. Keşke hükümet bunu yapabilse. Biz bundan mutluluk duyarız, yapılmasına katkı sağlamak bile bize yeter, ama göreceğiz bakalım yapacaklar mı? Çünkü biz Ramazan Bayramında da ikramiye verilmesi için yine önerge vermiştik, ama 13 yıldır iktidarda olan Adalet ve Kalkınma Partisi bu konulara maalesef bizim kadar önem vermiyor" şeklinde konuştu.

"BİR İKRAMİYE İLE BU ÜLKE ÇÖKECEKSE, ZATEN BU ÜLKE ÇÖKMÜŞ DEMEKTİR"

Emekliye verilmeyen paranın kat kat fazlasının erken seçime gideceğini anlatan Utku Çakırözer şöyle devam etti,

"Biz sosyal destekleme primini kaldıracağız dediğimizde hatırlarsanız hükümet yüzde 15'den yüzde 10'a indirme kararı aldı. Biz de sizin gibi bunun kalkmasını istiyoruz. Emekliye vereceğimiz ikramiyenin kaynağını nereden bulacaksınız diyorlar. Biz bunun kaynağını buluruz. Bir ikramiye vermekle bu ülke çökecekse, zaten bu ülke çökmüş demektir. Bütçe yok diyenler ülkeyi erken seçime götürüyorlar. Emekliye para yok diyenler, bir kişinin tatmini için emekliye verilecek paranın kat kat mislini seçime harcıyorlar." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Çakırözer'den Emekliler Derneğine Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement