CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba Açıklaması

"Buraya sıradan bir seçim için, bir belediye başkanına oy istemeye gelmedik.

27.05.2014 15:18

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Buraya sıradan bir seçim için, bir belediye başkanına oy istemeye gelmedik. Yalovalıların, 30 Mart'ta isteyerek her türlü baskıya, rüşvete rağmen vermiş oldukları oya sahip çıkmaya geldik" dedi.

CHP'li bazı milletvekilleri ve büyükşehir belediye başkanlarıyla, Yalova'da 1 Haziran'da yeniden yapılacak belediye başkanlığı seçiminde adayları Vefa Salman'a destek olmak için kente gelen Ağbaba, Gazipaşa Caddesi'ndeki bir kafede basın toplantısı düzenledi.

Ağbaba, CHP'nin, belediye başkanları ve milletvekilleriyle her zaman adayları Salman'ın destekçisi olacağını söyledi.

Pazar günü Yalova'da yapılacak belediye başkanlığı seçiminin önemli olduğunu vurgulayan Ağbaba, şöyle konuştu:

"Biz Yalovalıların 30 Mart'ta isteyerek, her türlü baskıya ve rüşvete rağmen vermiş oldukları oya sahip çıkmaya geldik. Bu oy, birilerinin satın aldığı oylar değil. Bu oy, Vefa Başkan'a güvenin, geleceğe güvenin oyları. O nedenle burada bulunan belediye başkanlarımızın, milletvekillerimizin görevi sadece Vefa Başkanımızı belediye başkanı yapmak değil, Yalova'nın geleceğinde böyle bir kötü günün olmasını engellemek. Hepimize düşen görev 1 Haziran'da tekrar Vefa Başkan'a oy vereceğiz. Sadece CHP'liler değil geçmiş seçimlerde hangi partiye oy vermiş olursa olsunlar bir haksızlığa, bir zulme hep beraber dur diyeceğimize inanıyorum. Yalova'da seçimin iptal olacağını Sayın Muharrem İnce, Başbakan'dan duydu, ilan etti. Vefa Başkan da biliyordu. Günler öncesinden Başbakan, 'Seçimi iptal edeceğiz' dedi. Dünya da Türkiye de Başbakan'ı gördü, siyasetçi gördü."

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti'nin Yalova mitingindeki konuşmasını eleştiren Ağbaba, "Geçtiğimiz günlerde Başbakan buraya geldi çok önemli vaatlere bulundu. Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanı 'Kapalı pazar yerinin üstünü kapatacağım' dedi. Yani değerli arkadaşlar, önümüzdeki dönemde AKP'ye oy vermeyi düşünenler bir kez daha düşünsün. Başbakan'ın ufku bu" diye konuştu.

-Muharrem İnce

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ise 30 Mart'ta Yalova halkının karar verdiğini ve bu işin 30 Mart'ta bittiğini söyledi.

"Herkesin 30 Mart'ta seçilen belediye başkanı Salman'a destek olmasını" isteyen İnce, şunları kaydetti:

"Şimdi 1 Haziran'da seçim AKP-CHP arasında değil, 1 Haziran'daki seçim Başbakan'la benim aramda da değil. Öyle söylüyorlar. Dua ettiriyormuş Mustafa Ataş, 'Dünya lideri Başbakanımızı üzme, Muharrem İnce'yi üz' diye dua ediyormuş. Bu benim seçimim de değil. Bu Vefa Salman'la Yakup Koçal'ın seçimi de değil. Bu seçim, bir hakkın teslimi, bir mağduriyetin giderilmesi, bir kul hakkını yiyenle, kul hakkına sahip çıkanın seçimi. Bu seçim, sağcılarla, solcular seçimi değil. Bu seçim, farklı bir seçim. Belediye başkanı olmuş, 15 gün görev yapmış, sonra alavere dalavere Ankara'da işi bitirmişler, ne diyorlar, 'yeniden seçime.' Bu millet 30 Mart'ta kararını verdi. Bu milletin yeniden kararını vermesinde durmasını istiyorum. Talebimiz bu. Yani bir tarafta devletin gücü, öbür tarafta milletin gücü. Milletin gücünü devletin gücünü yenecek. Boğazına kadar yolsuzluğa, pisliğe batmış bir belediyede beraberiz. Böyle bir yönetim olmaz. Sizin bildiğiniz sadece kavurma. Daha neler var neler. 1 Haziran'da göreceksiniz, sayıyla yenmiştik itiraz ettiler. Tuşla nasıl yeneceğimizi herkes görecek."

Öte yandan toplantıya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve bazı belediye başkanlarıyla milletvekilleri katıldı. - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement