CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap Rize'de - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap Rize'de

CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap Rize\'de

CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap, çözüm sürecine yönelik komisyon oluşturmayı, by-pass yapılmış hastaya anjio yapılmasına benzetti.

05.04.2013 13:06  Güncelleme: 13:10

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, AK Parti gurubunun çözüm sürecine yönelik komisyon oluşturma çabalarını, by-pass yapılmış bir hastaya anjio yapılmasına benzetti.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Rize'ye gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, beraberinde CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, İstanbul Milletvekili Melda Onur, Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu ve Rize CHP İl Başkanı Mehmet Aslankaya ile birlikte Rize Basın Merkezi'ni ziyaret etti. Matkap, burada bir basın toplantısı düzenledi. Matkap toplantıda "çözüm süreci ve anayasa değişikliği" konularındaki soruları yanıtladı. CHP'nin çözümden yana olduğunu belirten Matkap, "Cumhuriyet Halk Partisi olarak barışın bir an önce sağlanmasından yana bir partiyiz. Bu konuda duruşumuz tüm kamuoyu tarafından biliniyor. Bu konuya alın teri döken bir partiyiz. Raporlar hazırlayan ve eylem yapan bir partiyiz" dedi.

Ülkenin ve komşu ülkelerin sınırları ile oynanılmasına asla müsaade etmeyeceklerini belirten Matkap, şunları söyledi: "Cumhuriyet Halk Partisi bu adımların atılmasından yana ama bu adımlar atılırken Cumhuriyetin temel değerlerinin zarar görmesine kesinlikle izin veremeyiz. Ulus devlet niteliğimizden kesinlikle ödün vermeyiz. Milliyetçilik anlayışımızdan bir ödün vermeyiz."

Türkiye Cumhuriyeti'nin; ırk, din, dil, etnik köken temelinde değil Türkiye Cumhuriyeti ideal beraberliği ve siyasal bilinç temelinde kurulmuş bir cumhuriyet olduğunu anlatan Matkap, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu niteliklerden Cumhuriyet Halk Partisi asla ödün vermez. Bu konuda bir değişikliğe de izin vermeyiz. Var olan idare yapımıza yönelik kimi değişiklik önerileri var. İleride bizi parçalanmaya götürecek de kimi öneriler var. Eyalet veya benzeri öneriler. Cumhuriyet Halk Partisi kesinlikle bu önerilerin de yanında durmayacaktır. Tabi bunların bir nedeni var. Bunlar ani gelişiyor. Bunlar daha önceden hazırlığı yapılar konular değildi. Ortadoğu coğrafyasının değişmesine yönelik plan ve programların bir parçası olarak görüyoruz bunları. Partimiz olarak gerek bizim sınırlarımız ile ilgili gerek komşularımızın sınırları ile oynanmasına asla müsaade etmeyiz"

CHP'NİN KIRMIZI ÇİZGİLERİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, anayasa değişikliği sürecindeki CHP'nin kırmızı çizgilerinden bahsederek şunları söyledi: "Anayasamızın ilk dört maddesi kesinlikle dokundurtmayız bu bizim kırmızı çizgimizdir. Bir diğer kırmızı çizgimiz Anayasa'da da yazılı olan Atatürk'ün kurucu ve önder rolü ile ilgili tanımlamalara dokundurtmayız. Kesinlikle bu konudan ödün vermeyiz. Türk ulusu Türk Milleti kavramı da bizim kırmızı çizgimizdir."

AK Parti grubunun TBMM'de çözüm komisyonu oluşturulması talebini

değerlendiren Matkap, sözlerine şöyle devam etti: "Çözüm sürecini değerlendirme diye bir komisyon kurulması önerilmiş, AK Parti grubu tarafından. Araştırma komisyonu. Çok anlamsız ve zorlama. TBMM tüzüğünü zorlayan bir öneri. Kaldıki araştırma komisyonları herhangi bir sorunu araştırmak üzere kurulur. Alınması gereken tedbirler konusunda çalışır. Var olan sorunla ilgili teşhis yapılır. Teşhis konulduktan sonra alınması gereken tedbirler belirlenir. Zaten hükümet teşhisi koymuş, tedbirleri almış yol alıyor. Bu şuna benzer by- pass ameliyatı olduktan sonra kalp ameliyatı olduktan sonra anjio yapmayı önermeye benzer."

Matkap, akil adamlar hakkındaki bir soruya şöyle karşılık verdi: "Biz daha önce bu sorunun Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin sorunu haline dönüştürülmesini istedik. Hükümet bunu hükümet sorunu olarak ele aldı. Şu an yapılanların tamamı hükümetin bir icraatı. Hükümetin zaman zaman farklı icraatları oluyor. Köprü yapıyor, otoyol yapıyor. Bunlarla ilgili bizim görüş bildirmemiz doğru olmaz. Denetim sürecinde belki bir şeyler söyleriz. Akil adamlar konusunda bir şey söylemiyoruz. Bu konuda bir araştırma yapmamız anlamsız." - RİZE

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap Rize'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement