CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap Açıklaması

Bursa’da oda başkanlarıyla bir araya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, 17 Aralık yolsuzluk operasyonu konusunda halkın kafasının hala karışık olduğunu söyledi.

17.03.2014 14:31

Bursa'da oda başkanlarıyla bir araya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, 17 Aralık yolsuzluk operasyonu konusunda halkın kafasının hala karışık olduğunu söyledi.

BAOB Yerleşkesi'nde akademik oda başkanları ile bir araya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, 17 Aralık yolsuzluk operasyonu konusunda halkın aydınlatılması gerektiğini savunarak, "Acaba böyle bir şey var mı yok mu şeklindeki sorulara muhatap oluyoruz. Halkı aydınlatmamız lazım" dedi.

Kırsal kesimin bunun farkında olmadığını belirten Matkap, "Şu an daha çok yolsuzluklar, rüşvet skandalları konuşuluyor, 'acaba böyle bir şey var mı, yok mu' gibi sorulara ben de muhatap oluyorum. Birebir aydınlatmamız lazım. Yoksa genel başkanlarının seçim meydanlardaki konuşmaları yeterince halkı ikna etmiş gibi görünmüyor. Çünkü kafalar hala karışık. Başbakan eğer bu seçimde geçmişteki gibi bir başarı yakalarsa, bu uygulamalarının onaylandığını kabul edecek" diye konuştu.

Hükümetin seçimlerde son raundu oynamak istediğini söyleyen Matkap, "CHP olarak gerçekten ezber bozduk. Başbakan'ın var olan yönetimi, kendi egemenliğine dayalı bir monarşiye dönüştürmek istediği apaçık görülüyor. Atatürk ve arkadaşları Kurtuluş Savaşı ile destan yazdı, ama ondan daha büyük destanı, halkın egemenliğine dayalı cumhuriyeti kurarak yazdı. Bir anlamda şimdi bu iki çatışma, yarışma da ortaya çıkıyor. Bu seçim çok büyük anlam ifade ediyor" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement