CHP'li Arıtman'a En İyi Cevap - Son Dakika
Politika

CHP'li Arıtman'a En İyi Cevap

CHP\'li Arıtman\'a En İyi Cevap

CHP'li Canan Arıtman'ın, Özür Kampanyası İçin 'Düşünce Özgürlüğü' Diyen Cumhurbaşkanı Gül'e Yönelik, "Annesinin Etnik Kökeni Araştırılsın" Sözleri Tepki Çekmişti.

27.12.2008 15:45

CHP’li Canan Arıtman’ın, özür kampanyası için ’düşünce özgürlüğü’ diyen Cumhurbaşkanı Gül’e yönelik, "Annesinin etnik kökeni araştırılsın" sözleri tepki çekmişti. Hatta kendi partisi başta olmak üzere toplumun her kesimi Arıtman'ın söylediği sözleri tasvip etmemişti. Arıtman'a en iyi cevap yine CHP'den geldi. Bugün İstanbul'da CHP'ye 5 bin kişi katıldı. CHP saflarına katılanlar arasında Ermeni, Musevi vatandaşlarla çarşaflı ve türbanlı kadınlar vardı.

İŞTE KATILIM TÖRENİNDEN İLGİNÇ FOTOĞRAFLAR

 

CHP'ye katılan 5 bin kişiyi temsilen 45 kişiye rozet takıldı. CHP saflarına katılanlar arasında türbanlı ve çarşaflı kadınların da olması dikkat çekti.

 

Yerel seçimler öncesinde siyasi partilerde hareketlilk devam ediyor. İstanbul için AKP'nin karşısına iddialı çıkmaya hazırlanan CHP aralarında Ermeni, Musevi vatandaşlarla, AKP, ÖDP ve ANAP 'tan yüzlerce kişiyi saflarına kattı.

 

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen törende, Bakırköy'den 3 bin, Beylikdüzü'nden 500, Kağıthane'den 320, Esenyurt Kıraç'tan 400 kişinin CHP 'ye katıldığı açıklandı. Törende 5 bin kişiyi temsilen 45 kişiye rozet takıldı. CHP rozetlerini vatandaşlara CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ve CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal taktı.

 

TEKİN'DEN TOPBAŞ'A DÜELLO TEKLİFİ

 

Törenden önce bir konuşma yapan CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, İstanbul'da önemli bir süreç yaşadıklarını söyleyerek, AKP'ye yüklendi.

 

Tekin, "15 yıldır AKP iktidarının İstanbul'u hangi noktaya getirdiğinin en canlı tanıkları sizlersiniz" dedi. Başbakan Erdoğan'ın '3 Y' iddiasıyla ortaya çıktığını söyleyen Tekin, iktidarın yolsuzluk batağına battığını kaydetti. "CHP'ye ilginin asıl nedeni 3 Y'dir" diyen Tekin, " Yolsuzlukla ilgili önümüzdeki günlerde İstanbul'daki manzarayı da göreceksiniz. Topbaş'a rica ediyorum. İstanbul'da neler oluyor; yürekleri yetiyorsa tartışmak istiyorum" dedi.

 

Tekin istifasını Genel Başkan Deniz Baykal'a sunduğu yönünde gazetelerde çıkan haberlere ise, " Bu adaylık süreci içinde Sayın Genel Başkanımız ve Merkez Yürütme Kurulumuz hemen hemen bütün ilçe başkanlarımızın istifalarını alırlar. Gerek duyduğu zaman da istifaları işleme koyarlar" diye cevap verdi.

 

CHP'YE KATILAN TÜRBANLI VE ÇARŞAFLILAR DİKKAT ÇEKTİ

 

Daha sonra törene geçildi. Aralarında Rum, Ermeni ve Musevi vatandaşlarla değişik siyasi partilerden birçok kişiye CHP rozeti takıldı. Tören sırasında çoğu kişi ayakta kalırken, ilginin oldukça fazla olduğu görüldü. CHP saflarına katılanlar arasında ilk dikkat çeken türbanlı ve çarşaflı kadınlar oldu. Türbanlı kadınlardan biri olan Aslıhan Öztekin, daha önce Cumhuriyet evlerinde çalıştığını ve CHP'ye katılmaya karar verdiğini söyledi. "Başkanımızın arkasındayız" diyen Ertekin, oldukça heyecanlıydı.

 

ALMAST VE ŞAHİN DE BABALARINA DESTEK VEREREK CHP ROZETİ TAKTI

 

CHP'ye katılanlar arasında olan babaları Avukat İbrahim Menteşoğlunu desteklemek için törene katılanlar arasında Menteşoğlu'nun kızı Almast Menteşoğlu ve oğlu Şahin Menteşoğlu da vardı. Almast çocukların daha iyi bir geleceğe kavuşması için CHP'yi desteklediğini söyledi.

 

NOEL BABA DA CHP'Lİ OLDU

 

Bu arada Noel Baba da CHP 'li oldu. Noel baba kılığına girerek törene katılan Zeytinburnu Spor Kulübü Başkanı İsmail Meracı, "İstanbul'u alacağız "diyerek CHP saflarına katıldı.

 

CHP'YE KATILANLAR ARASINDA ERMENİLER DE VARDI

 

CHP'ye katılanlar arasında Ermeni asıllı Türk vatandaşları da vardı. Ermeni asıllı Raffi Hermonn, CHP'ye katılma nedenini "Aday olma konusunda da yerel seçimlerde hangi insanla hangi kadrolarla çalışmanız çok önemli" diyerek açıkladı. CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman'ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kökeniyle ilgili sözlerine ilişkin Hermonn, " Ülkemizde CHP'si, AKP'si, milyonları kucaklayan parti içinde bütün insanların boyacı kutusuna girmiş gibi aynı olması beklenemez. Arıtman ve Kılıçdaroğlu gibi insanlar var her partide" dedi. Hermonn, "Özür Diliyorum" kampanyasıyla ilgili olarak ise, "Bazı toplumlar medeniyete erken varır; bazıları geç varır. Galiba jetonumuz geç düşüyor. Bütün toplumların onurunu kurtaracak insanların sayısı gün geçtikçe çoğalıyor" şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika CHP'li Arıtman'a En İyi Cevap - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement