CHP'li Vekillerden 'Kadın' Kelimesinin Günlük Hayattan Çıkarılmasına Tepki - Son Dakika
Politika

CHP'li Vekillerden 'Kadın' Kelimesinin Günlük Hayattan Çıkarılmasına Tepki

CHP\'li Vekillerden \'Kadın\' Kelimesinin Günlük Hayattan Çıkarılmasına Tepki

ANKARA (İHA) – CHP İstanbul Milletvekili Sedef Küçük, "Bu teklifle yaratılmak istenen durum, kadına yalnızca iyi eş, anne ve iyi bir ev kadını olduğu sürece makbul gören ve kadınların ikinci sınıf olduğuna inanan çarpık bir anlayışın ifadesidir.

05.12.2013 14:46

ANKARA (İHA) – CHP İstanbul Milletvekili Sedef Küçük, "Bu teklifle yaratılmak istenen durum, kadına yalnızca iyi eş, anne ve iyi bir ev kadını olduğu sürece makbul gören ve kadınların ikinci sınıf olduğuna inanan çarpık bir anlayışın ifadesidir. Cumhuriyet Halk Partisi için evrensel kadın haklarının etkin biçimde güvence altına alınması ve 'toplumsal cinsiyet eşitliği'nin sağlanması temel hedeftir" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Sedef Küçük, Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Balıkesir Milletvekili Ayşe Nedret Akova ve Antalya Milletvekili Gürkut Acar ortak basın toplantısı düzenledi. Milletvekili Sedef Küçük, Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nun kapatılarak Aile ve Sosyal Politikalar Komisyonu'na dönüştürüleceğini iddia etti. Küçük, ayrıca Kadın Statüsü Genel Müdürlüğü'nün lağvedilmesini öngören yasa teklifinin hazırlandığını belirterek, konunun Başbakan Erdoğan'ın bilgisine sunulduğunu söyledi. Küçük, "Bu teklifle yaratılmak istenen durum, kadına yalnızca iyi eş, anne ve iyi bir ev kadını olduğu sürece makbul gören ve kadınların ikinci sınıf olduğuna inanan çarpık bir anlayışın ifadesidir. Cumhuriyet Halk Partisi için evrensel kadın haklarının etkin biçimde güvence altına alınması ve 'toplumsal cinsiyet eşitliği'nin sağlanması temel hedeftir" dedi.

Milletvekili Sena Kaleli ise, 1935 yılında kadına seçilme hakkının verildiğini kaydederek, "Kadınlar, eşitlik, farkındalık ve toplumsal eşitliği dalgalarının kırılmasıyla adeta cinsiyet kırımına uğradı. Ülkemizde kadın kırımı yaşanıyor. Uluslararası sözleşmeler ihlal ediliyor. Kadın-erkek eşitliğinin olmadığı, kadın varlığının erkek benliğinin kuyusunda yok olduğunu görmeye devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Milletvekili Ayşe Nedret Akova, kadın olarak mücadele vererek Meclis'e geldiğini söyleyerek, 2011 yılında bir günde 'kadından sorumlu Devlet Bakanlığı' isminden kadın kelimesinin silinerek, 'Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na dönüştürüldüğünü söyledi.

Milletvekili Gürkut Acar da, kadına seçme ve seçilme hakkının 79. yıldönümü olduğunu hatırlatarak, "Hükümet yavaş yavaş kurbağayı ısıtır gibi, ağır ağır zamana sindirerek, toplumu uyutarak bir amaca doğru ilerliyor. Türkiye adı konulmamış bir din devleti haline getirilmektedir" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Vekillerden 'Kadın' Kelimesinin Günlük Hayattan Çıkarılmasına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement