DP Genel Başkanı Uysal Kütahya'da - Son Dakika
Politika

DP Genel Başkanı Uysal Kütahya'da

DP Genel Başkanı Uysal Kütahya\'da

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, mevcut siyasi partiler yasasının 12 Eylül rejimini andırdığını savunarak, "Eğer samimiyseler Anayasa'dan önce siyasi partiler yasasını düzelterek siyaseti demokratikleştirsinler"...

08.12.2013 21:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, mevcut siyasi partiler yasasının 12 Eylül rejimini andırdığını savunarak, "Eğer samimiyseler Anayasa'dan önce siyasi partiler yasasını düzelterek siyaseti demokratikleştirsinler" dedi.

Partisinin Belediye Kültür Sarayı'ndaki Kütahya İl Başkanlığı Olağan Genel Kurulu'na katılan Uysal, hükümetin iç ve dış politikasını eleştirdi.

Uysal, şöyle konuştu: "Türkiye fırtınalı bir coğrafyanın ortasındadır. Ülke bölünme ile karşı karşıya bırakılmaktadır. Yeni millet geçmişi arayışları yapılmaktadır. Demokrasi edebiyatı adına bir tiyatro oynandığını görüyoruz. Tarihi kaybeden, pusulasını kaybeden gemilerden ne farkı vardır? Vatan sınırları içinde al bayrağımız dalgalandığı yerde merkezi milletten söz edilir. Bugün Hakkari'de Diyarbakır'da yapılanlar ortadadır. Bir devlet otoritesi var mıdır? Dağ başını duman almış diyerek ülkeyi içinde bulunduğu durumdan kurtarmalıyız. Bunun için siyaset yapıyoruz. Suriye ve Ortadoğu meselesinde yanlış turnusollar ortaya çıkmıştır. Ortadoğu politikasında şah olacağım derken mat olmuşlardır."

Siyasi partiler yasanının değiştirilmesini isteyen Uysal, "Anayasa'dan daha öncelikli olarak bugün Türkiye'yi yönetenler ve meclisteki siyasi partiler samimiyse '12 Eylül'le yüzleşiyoruz, hesaplaşıyoruz diyenler' 12 Eylül rejiminin ana kolonları olarak tabir edebileceğim başta siyasi partiler yasasını düzelterek önce siyaseti demokratikleştirmelilerdir. Siyaseti demokratikleştirdiğimiz takdir, milletin önüne dayatmayla gelenlerin, milletin önüne şike yasalarıyla gelenlerin veya yeni imtiyazlarla gelenlerin milli iradenin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde karşılık bulmayacağını inanıyorum. Bulduğu takdirde, bugün kendi siyaseti içinde tenkitleri bile bir düşmanlık unsuru olarak gören, demokrasiye kavramamış, demokrasiye sadece kendine demokratlık olarak anlayan AK Parti anlayışı karşısında hürriyetçi demokrasinin sahibi olarak bizler, Türkiye'nin meselelerinin her çözümünün yine demokraside olduğunu hep birlikte haykırmalıyız" diye konuştu.

DP İl Başkanı Ahmet Levent Eşiyok ise, Demokrat Parti'nin Türkiye'nin en köklü siyasi geleneği olduğunu söyleyerek, Türkiye'nin siyasi yapısında asıl eksik olanın demokrat misyon olduğunu ifade etti.

Türkiye'de iç ve dış politikada yaşanan gelişmelerin tedirginlik verici olduğunu savunan Eşiyok, Meclis'te bulunan iktidar ve muhalefetin kişisel karalamalar ile gerçekçi politikalar üretmeyen ve demokrasinin gelişmesine katkı yapmayan gereksiz tartışmalar ile ülkenin enerjisini boşa harcadığını ileri sürdü.

Konuşmaların ardından DP eski il başkanlarından Atila Palangalı'ya Genel Başkan Gültekin Uysal tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

Olağan Genel Kurul sonrası DP Kütahya İl Başkanlığı görevine yeniden Ahmet Levent Eşiyok getirildi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika DP Genel Başkanı Uysal Kütahya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement