Epdk Üyesi Fazıl Şenel Milletvekili Aday Adaylığını Açıkladı - Son Dakika
Politika

Epdk Üyesi Fazıl Şenel Milletvekili Aday Adaylığını Açıkladı

Epdk Üyesi Fazıl Şenel Milletvekili Aday Adaylığını Açıkladı

Yaklaşan milletvekilliği seçimleri öncesi görevinden istifa eden Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Üst Kurulu üyesi Fazıl Şenel, AK Parti Afyonkarahisar milletvekili aday adaylığını açıkladı.

16.02.2015 12:00

Yaklaşan milletvekilliği seçimleri öncesi görevinden istifa eden Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Üst Kurulu üyesi Fazıl Şenel, AK Parti Afyonkarahisar milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Parti binasında düzenlediği basın toplantısında AK Parti Afyonkarahisar İl Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Hüseyin Sezen ile birlikte aday adaylığını açıklayan Şenel, kente daha fazla hizmet etmek için aday adaylığını açıkladığını ifade etti. Afyonkarahisar'ın AK Parti iktidarları döneminde daha önceki iktidarlar dönemine göre alamadığı hizmetleri aldığını belirten Şenel, ancak kentin her alanda daha fazla büyüme ve gelişme potansiyelinin mevcut olduğunu kaydetti. Afyonkarahisar'ı yerli ve yenilenebilir enerji merkezi yapmak için aday olduğunu söyleyen Şenel, "Çağımızın vazgeçilmez ihtiyacı konumundaki enerjinin yerli ve yenilenebilir kaynaklarla çevreci ve düşük maliyetli üretilmesi ülkemiz için zorunluluk halini almıştır. Bu alanda sahip olduğu potansiyel sayesinde Afyonkarahisar'ı jeotermal enerjinin, güneş enerjisinin ve hibrit enerjinin merkezi yapmayı hedefliyoruz. İlimizde başta Ömer-Gecek Havzası, Gazlıgöl Havzası, Heybeli Havzası ve Hüdai Havzası olmak üzere birçok havzada klasik anlamda termal su çıkmakta, ancak bu potansiyel çoğunlukla kaplıca ve biraz miktar sera için kullanılmaktadır. Biz bu sulardan enerji de üretilmesini sağlayacağız. Termal kapasiteye sahip farklı bölgelerimizde hızlı bir şekilde araştırma ve sondajlar yaptırtarak bu bölgelerimizi de termal enerjiye kavuşturacağız. Hibrit sistemlerle jeotermal, güneş ve hatta rüzgarı da katarak yeni modellerle daha verimli, daha ekonomik, daha çevreci ve daha uygulanabilir projeler ortaya koyacağız. Aynı hibrit sistemle enerji üretecek, seracılık yapacak ve hem de termal turizm projeleri uygulayacağız. Dinar Dombayovası bölgesinde 3 bin 500 MW'lık çevreye saygılı teknolojinin kullanıldığı termik santral kuracağız. Termik santralin inşa aşamasında yaklaşık 6 bin 500 kişi, işletmeye alındığında ise yaklaşık 2 bin 500 kişi doğrudan veya dolaylı olarak çalışacak. Her kademesinde görev yaptığım enerji sektöründeki 20 yıllık deneyim ve birikimim tüm bu hedefleri gerçekleştirmemizde en önemli gücümüz olacak" dedi.

Şenel'in basın toplantısına yaklaşık 100 partili katıldı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Epdk Üyesi Fazıl Şenel Milletvekili Aday Adaylığını Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement