Erdoğan'a Google'den Üst Düzey Ziyaret - Son Dakika
Politika

Erdoğan'a Google'den Üst Düzey Ziyaret

Erdoğan\'a Google\'den Üst Düzey Ziyaret

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Google Dünya Başkanı Eric Schmidt'i kabul etti.

03.03.2012 13:52  Güncelleme: 14:53

İstanbul'da bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.00 sıralarında Kısıklı'daki evinden çıkarak Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'ne geldi. Burada önce Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi'yi kabul etti. Yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından Erdoğan, bu kez de Google Dünya Başkanı Eric Schmidt'i kabul etti.

Erdoğan, Schmidt'e Fatih projesini anlattı. toplumun yüzde 50'sinin 30 yaş altında olduğuna ve internet kullandığına değindi. Başbakan ayrıca Türkiye'de AR-GE faaliyetlerinin ve bu alandaki yatırımların arttığından da söz etti.

Schmidt de Erdoğan'a, Türkiye'de internet alanındaki düzenlemelerin Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Avrupa Birliği'ndeki (AB) yasal standartları yakalaması durumunda sektördeki yatırımların ciddi biçimde artacağını söyledi. Türkiye'nin, bölge açısından önemli bir üke olduğunun farkında olduklarını dile getiren Schmidt, Türkiye'nin gelecekteki asıl büyüme potansiyelinin de bilgi teknolojilerinde olduğunu ifade etti.

GOOGLE'DAN FATİH'E ÖVGÜ 

Öte yandan Google'ın mobil işletim sistemi Android’in uygulama pazarına Türkiye’den girilmemesi sorunu çözülüyor. Google Ortadoğu ve Afrika Direktörü Richard Turner, Android Market Uygulaması’nın Türkiye’de yıl sonuna kadar hayata geçeceğini açıkladı. Turner, “Android Market uygulaması Türkiye’de kullanıma sunulacak. Türk firmaları da bu hizmeti heyecanla bekliyordu. Yıl sonuna kadar Android Market’in Türkiye’de aktif hale geleceğini düşünüyorum” dedi.

Turner, Fatih projesine de değindi:

17 milyon öğrenciye 4 yıl içinde tablet üzerinden eğitim verilecek olması heyecan verici. Benzer bir proje ile hiç karşılaşmadım. 8 milyar TL’lik projenin, genç nüfusa sahip Türkiye’nin eğitim sisteminin dönüşümünde önemli katkısı olacağını düşünüyorum. İçerik üretimiyle ilgili olarak SEBIT ile çok yakın çalışıyoruz. Bunun dışında da içerik üreticileriyle işbirliği yapacağız.

TÜRKÇE F KLAVYE

Türkçe F tuş takımının bakanlık tarafından da istenildiğini belirten Richard Turner, şöyle konuştu:

Türkçe F tuş takımı sadece Fatih projesindeki tabletler için değil tüm Android platformundaki cihazlar için geçerli olacak. Türkçe seçenekler arasında F tuş takımı da olacak. Sadece öğrenciler değil tüm Türk tüketiciler bu kolaylıktan faydalanacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Erdoğan'a Google'den Üst Düzey Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement