Hocalı Katliamının 22. Yılı - Son Dakika
Politika

Hocalı Katliamının 22. Yılı

Hocalı Katliamının 22. Yılı

Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Pakdil: "Dün gibi hafızalarımızda yer eden Hocalı katliamının sorumluları yaptıklarının hesabını vermelidir" Türkiye Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Ünüvar: "İnsanlık yeni Hocalılar yaşamak istemiyorsa, itirafları ve kanıtlarıyla ortadaki.

25.02.2014 16:54

Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil,  dün gibi hafızalarda yer eden Hocalı katliamının sorumlularının yaptıklarının hesabını vermesi gerektiğini kaydetti.

Pakdil, Hocalı katliamının 22. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Hocalı'da gerçekleşen katliamın halen hafızalarda olduğunu ifade ederek, bu katliamı yapanların uluslararası mahkemelerde yargılanması gerektiğini vurguladı.

Pakdil, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kentinde çok sayıda Azerbaycanlı sivilin, Ermeni silahlı kuvvetleri tarafından katledildiğini anımsatarak, şunları kaydetti:

" Ermenistan'ın yüzleşmekten kaçındığı, ancak tarihte kanlı bir sayfa olarak yerini alan Hocalı Katliamı hiçbir zaman unutulmayacak, insanlığın vicdanındaki yerini ve tazeliğini her zaman koruyacaktır. Milletimiz, can Azerbaycan'ın her acısını yüreğinde hissetmiş, derdiyle dertlenmiş, sevinciyle sevinmiştir. Hocalı Katliamı  da, milletimizi derinden yaralamıştır. Dün gibi hafızalarımızda yer eden Hocalı katliamının sorumluları yaptıklarının hesabını vermelidir."

Pakdil, sadece Hocalı'da değil Avrupa'nın Srebrenitsa'daki katliamlara da sessiz kaldığını dile getirerek, "Hocalı'da insanlık öldürülmüştür, katledilmiştir. Srebrenitsa'da da insanlık öldürülmüştür. Hem de Avrupa'nın merkezinde. Çifte standart içindeki Batı ve AB gerçekleri görmeli, ilgililer hakkında gerekli işlemler derhal yapılmalıdır" dedi.

-"... bir insanlık suçudur"

Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar da Hocalı katliamının, "Tam 22 yıl önce bugün bir kentin yeryüzünden silinmesi, içinde yaşayan kadın, çocuk, yaşlı demeden topyekün bir saldırıya uğraması, kaçabilenlerin soğuk ve karlı dağlarda ya donarak hayatını kaybetmesi ya da sakat kalması; kaçamayanların ağır silahlarla, bıçak ve kamalarla ya da kafa derileri yüzülerek hunharca katledilmesi" olduğunu ifade etti.

Hocalı'nın Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesinde stratejik konumdaki bir şehir olduğunu belirten Ünüvar, şunları kaydetti:

"Yapılan her şey videoları, fotoğrafları ile kayıt altında ama Birleşmiş Milletler ve uluslararası kuruluşlar yıllarca buna kayıtsız kaldılar. Yüzyıl öncesinde olmamış hadiselerin peşine düşenler, daha 20 yıl önce gözlerinin önünde cereyan eden ve bütün delilleriyle apaçık ortada duran bir hadiseyi görmemeyi, duymamayı tercih ettiler. Hala da aynı rolü oynamaya devam ediyorlar.

Ama Hocalı Türk Dünyası'nın, İslam Dünyası'nın, hatta insanlık aleminin ortak problemidir. Hocalı'daki katliam uluslararası anlaşmalara göre de bir insanlık suçudur. İnsanlık yeni Hocalılar yaşamak istemiyorsa, itirafları ve kanıtlarıyla ortadaki bu vahşi insanlık dışı katliamın faillerini bulmak ve cezalandırmak durumundadır. Aksi taktirde Hocalı sadece 20. yüzyılın en kanlı katliamı olarak kalmayacak, aynı zamanda insanlığın en utanç verici hadisesi olarak kalmaya devam edecektir." - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Hocalı Katliamının 22. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement