İran Dışişleri Bakanı Zarif, İmam Rıza'nın Türbesinde "Hadim" Oldu - Son Dakika
Politika

İran Dışişleri Bakanı Zarif, İmam Rıza'nın Türbesinde "Hadim" Oldu

İran Dışişleri Bakanı Zarif, İmam Rıza\'nın Türbesinde "Hadim" Oldu

İran Dışişleri Bakanı Zarif, Meşhed'de İmam Rıza türbesinin "hadim i iftihar i" (hizmet etmekle övünen) olarak türbenin temizliğinde hizmet etti.

13.05.2014 12:19

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'in Meşhed'de İmam Rıza türbesinin "hadim-i iftihar-i" (hizmet etmekle övünen) olarak türbenin temizliğinde hizmet ettiği bildirildi.

İRNA'nın haberine göre, Zarif, türbenin hizmetkarı onuruna ulaşan diğer 383 kişiyle buranın temizliğini yaptı.

Hicri takvime göre Hazreti Ali'nin doğum günü olan 13 Recep'teki dünkü merasime katılan Zarif, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Hz. Ali'nin doğum gününü tebrik ettikten sonra, nail olduğu bu onurun İmam Rıza'nın inayeti olduğunu ifade etti.

5+1 müzakerelerine değinen Zarif, "Müzakereleri sürdüren uzmanlarımızın konuya gösterdikleri önemle uluslararası alanda iyi bir netice alacağımızı ümit ediyorum" dedi.

Zarif, bugün dışişleri bakanı yardımcıları Abbas Irakçi, Mecid Taht Revançi, Emir Hüseyin Zamanineya ve Hamid Baidinejad'ın da aralarında yer aldığı heyetle 5+1 müzakerelerinin yapılacağı Viyana'ya hareket etti.

İmam Rıza'nın türbesinin hadimleri "resm-i, iftihar-i ve teşrif-i" olarak üç kısma ayrılıyor. Resm-i hadim, daha önceki resm-i hadimin vefatından sonra hizmete gelirken, iftihar-i ve teşrif-i hadimler Meşhed ili resmi makamlarına başvuruları neticesinde hadimliğe seçiliyor. Bu unvanlara sahip hadimler türbede hizmetkar, kapıcı ve muhafız gibi tüm alanlarda hizmet ediyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Politika İran Dışişleri Bakanı Zarif, İmam Rıza'nın Türbesinde 'Hadim' Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement