Meclis kürsüsünde bayılan Hasan Bitmez'e tepki gösteren Özlem Zengin sessizliğini bozdu - Son Dakika
Politika

Meclis kürsüsünde bayılan Hasan Bitmez'e tepki gösteren Özlem Zengin sessizliğini bozdu

Yaşamını yitiren Saadet Partili Hasan Bitmez TBMM kürsüsünde bayıldığı sırada ayakta el kol hareketleriyle tepki gösteren AK Partili Özlem Zengin, TBMM'de yaptığı konuşmada, ''Kamuoyunda hassaten farklı fotoğraflar da kullanılarak yapılan kara propagandayı burada kınıyorum. Benim ayağa kalkmam hatip kürsüdeyken kendisiyle ilgili söz girişi yaparak grubumuz adına cevap vermek içindir.'' dedi. SP'liler, ''Allah'ın gazabı böyle olur.'' sözlerine hiç değinmeyen Özlem Zengin'e tepki gösterdi.

17.12.2023 17:48  Güncelleme: 12:40

Yaşamını yitiren Saadet Partisi Milletvekili Hasan Bitmez TBMM kürsüsünde düşüp bayıldığı sırada ayağa kalkıp el kol hareketleriyle tepki gösterip, "Allah'ın gazabı böyle olur" diyen AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin açıklama yaptı. Zengin TBMM'de yaptığı konuşmada, "Kamuoyunda hassaten farklı fotoğraflar da kullanılarak yapılan kara propagandayı burada kınıyorum. Benim ayağa kalkmam hatip kürsüdeyken kendisiyle ilgili söz girişi yaparak grubumuz adına cevap vermek içindir." ifadelerini kullandı.

ÖZLEM ZENGİN SESSİZLİĞİNİ BOZDU

2 gün önce Meclis kürsüsünde konuşma yaparken aniden fenalaşan Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, yere yığılmıştı. Kalp krizi geçirdiği öğrenilen ve ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılan Bitmez, yaşam mücadelesini kaybetmişti. Bitmez'in yerde fenalaştığı sırada el kol hareketleriyle tepki gösterip, "Allah'ın gazabı böyle olur" dediği iddia edilen AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin açıklama yaptı.

Konuşmasının başında hayatını kaybeden Saadet Partili Bitmez için başsağlığında bulunan Zengin, "Biraz evvel görüldüğü üzere hatip konuşurken çok tabii olarak grubumuza yapılan saldırılar karşısında ayağa kalkarak söz talebinde bulundum. O gün de hatip konuşurken -hayat enteresan- yine siz kürsüdeydiniz, yine arkadaşlarımız böyle oturuyordu. Bir anlaşmamız var biliyorsunuz. Bütün gruplar, parti grupları sözünü bitirdikten sonra öyle söz alıyoruz, bugün de öyle yaptık fakat o gün bir başka konuşma da olacağı için ben yanınıza gelerek söz talebinde bulundum, hatip konuşmasını bitirirken, kendisi de kürsüdeyken ayağa kalktım ve söz istedim." dedi.

Meclis kürsüsünde bayılıp hayatını kaybeden Hasan Bitmez'in vefatı sonrası AK Partili Özlem Zengin'den açıklama var

"KARA PROPAGANDAYI KINIYORUM"

"Burada bütün arkadaşlarımız her şeye şahitler. Biz Grup Başkan Vekillerinin vazifesi aynen şu an olduğu gibi bize yapılan, hacmini aşan ve itiraz ettiğimiz konulara cevap vermektir." diyen Zengin, "Bu konuyla alakalı konuşmalarımı, izahlarımı daha sonraya bırakacağım, muhakkak suretle bu konuyla ilgili söz söyleyeceğim ama kamuoyunda hassaten farklı fotoğraflar da kullanılarak yapılan kara propagandayı burada kınıyorum." ifadelerini kullandı.

Meclis kürsüsünde bayılıp hayatını kaybeden Hasan Bitmez'in vefatı sonrası AK Partili Özlem Zengin'den açıklama var
AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin

AK Partili Zengin, konuşmasının devamında şunları kaydetti: "Benim ayağa kalkmam aynen şu an olduğu gibi hatip kürsüdeyken kendisiyle ilgili söz girişi yaparak sizin bilginiz dâhilinde grubumuz adına cevap vermek içindir. Bu Genel Kurulda binlerce kez laf atılmıştır, çok ağır konuşmalar işitilmiştir ve biz bunlara cevap vermek için buradayız."

Meclis kürsüsünde bayılıp hayatını kaybeden Hasan Bitmez'in vefatı sonrası AK Partili Özlem Zengin'den açıklama var

SAADET PARTİSİ'NDEN TEPKİ: AK PARTİLİLERİN ÜZERİNDE BİR ZAN OLARAK DURMAKTADIR

Zengin açıklaması sonrası Saadet Partisi Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin ise söz alarak, "Özlem Hanım konuşmasında, geçen gün burada yaşanan talihsiz olayla ilgili kendisine karşı yürütülen kara propagandaya tepki göstermiş. Biz de bir şey ispat edilmeden birisine bir şey isnat edilmesini doğru bulmayız, bunun özellikle altını çizelim ancak bir gerçeklik var ki değerli milletvekilleri -Meclis tutanaklarına da bu gerçeklik girmiştir- AK Parti sıralarından çok talihsiz bir söz, sayın milletvekilimiz yere düştükten sonra yapılmıştır, sarf edilmiştir ve bu söz AK Partililerin üzerinde bir zan olarak durmaktadır." dedi.

Meclis kürsüsünde bayılıp hayatını kaybeden Hasan Bitmez'in vefatı sonrası AK Partili Özlem Zengin'den açıklama var
Saadet Partisi Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin

"BU ZAN AK PARTİ GRUBU ÜZERİNDE KALMASIN"

Bu sözün tutanaklarda olduğunu söyleyen Şahin, "Bunu uydurmuyoruz, bu söz tutanaklarla sabittir ki AK Parti sıralarından gelmiştir. Bizim AK Partili arkadaşlarımızdan beklediğimiz şudur, bu sözle ilgili çıksınlar 'Evet, bu söz bir arkadaşımız tarafından söylenmiştir, yanlıştır ama kamuoyundan özür diliyoruz' denmesini de kabul ediyoruz ya da arkadaşı çıkarsınlar, arkadaş kamuoyuna bir açıklama yapsın, bu zan da AK Parti Grubu üzerinde kalmasın. Bakın, bunu kamuoyu adına, siyasetin nezaketi adına, temiz siyaseti adına AK Partili arkadaşlardan bekliyoruz, aksi takdirde bu zan bütün AK Parti Grubu'nun üzerinde kalmaya, Meclis hafızasında bu şekilde yer edinmeye devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Meclis kürsüsünde bayılıp hayatını kaybeden Hasan Bitmez'in vefatı sonrası AK Partili Özlem Zengin'den açıklama var
Hayatını kaybeden Saadet Partisi Milletvekili Hasan Bitmez

NE OLMUŞTU?

TBMM Genel Kurulu'nda 12 Aralık'ta fenalaştıktan sonra hastanede tedavi altına alınan Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez 14 Aralık'ta hayatını kaybetmişti. İktidarın İsrail politikasını eleştirdiği konuşması sırasında AK Parti sıralarından gelen tepkilere yanıt veren, konuşmasının bitmesinin hemen ardından da kalp krizi geçirerek yere düşen Bitmez'e, AK Parti sıralarından gelen "Allah'ın gazabı böyle olur" ifadesi ise Meclis tutanaklarına geçmişti.

Meclis kürsüsünde bayılıp hayatını kaybeden Hasan Bitmez'in vefatı sonrası AK Partili Özlem Zengin'den açıklama var

Bitmez kürsüde konuşurken ise AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Bitmez'in sözlerine zaman zaman tepki göstermişti. Bitmez, konuşması bitiminde fenalaştığı anda, Zengin'in kürsüye dönük bir şekilde ayakta olduğu fotoğraf çok konuşulmuştu.

Meclis kürsüsünde bayılan Hasan Bitmez\'e tepki gösteren Özlem Zengin sessizliğini bozdu
Abdullah Aydemir
Abdullah Aydemir
Sondakika.com - Politika

Son Dakika Politika Meclis kürsüsünde bayılan Hasan Bitmez'e tepki gösteren Özlem Zengin sessizliğini bozdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • hüseyin şenel: öncellikle vefat eden vekilimize allahtan rahmet diliyorum meclisteki ölüm umarım tüm vekillere bir hatırlatma olur vicdanlarıyla görevlerini yaparlar 349 4 Yanıtla
  • kenan özkaya: Kibir insanın felaketidir. Vicdan muhasebesi yaparak Özür dinlemek Erdemli bir davranış olur. 257 16 Yanıtla
  • bilal gündoğdu: Caninla çebelles sende 205 23 Yanıtla
  • Beşiktaş 1903: Bunlara oy verenlere üzülüyorum 159 17 Yanıtla
  • osman şahin: Özlem zengin ölüm bir gün senide bulacak hiç kuşkun olmasın 132 13 Yanıtla
  • irfan Demir: Kul hak ettiğini bir gün mutlaka yaşar 62 2 Yanıtla
  • ilginc1i Ay Yıldız Tim: Soysuzluklarına Birde Allahı katıyorlar, yani yahudi israil halkı için aynısını söylüyor, tanrı bizimle ve cezalarını verdi diye... Aslında o sizin sınavızınızdı, rabbim gerçek yüzünüzü halka gösterdide anlayana işte.. 59 5 Yanıtla
  • cemal köse: meclisin kara yüzü ö.z. 54 5 Yanıtla
  • İrfan Ercan Ercan: Özür dileyecegine hala laf kalabalığı yapıyor 53 2 Yanıtla
  • OĞUZ İÇEN : Hala inkar edebiliyorsunuz ya inanın ben utanıyorum okurken veya izlerken,siz oturumları değil de en iyisi ülkeyi terk edin,size oy verdiğim güne üzülüyorum,geçmişten pişmanım lakin gelecekten ALLAH ömür verirse pişman olmayacağım İNŞAALLAH 42 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement