MHP'li Karadağ: "Iğdır'da depolama baraj projeleriyle sulama sorununu çözeceğiz" - Son Dakika
Politika

MHP'li Karadağ: "Iğdır'da depolama baraj projeleriyle sulama sorununu çözeceğiz"

MHP\'li Karadağ: "Iğdır\'da depolama baraj projeleriyle sulama sorununu çözeceğiz"

MHP Iğdır Milletvekili Yaşar Karadağ, depolama baraj projelerinin tamamlanmasıyla seçim bölgesindeki sulama sorununu çözeceklerini belirtti.

19.01.2023 16:56  Güncelleme: 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Iğdır Milletvekili Yaşar Karadağ, depolama baraj projelerinin tamamlanmasıyla seçim bölgesindeki sulama sorununu çözeceklerini belirtti.

Karadağ, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, seçim bölgesine yapılan yatırımları anlattı.

Yaşar Karadağ, eğitim, spor, tarım, sağlık ve ulaşım başta olmak üzere vatandaşların sorunlarını çözmek için ilgili bakanlıklarla sürekli görüşme halinde olduklarını vurguladı.

Iğdır'ın yaklaşık 10 bin öğrenciyi barındırdığına işaret eden Karadağ, 1700 kişilik yurt projesinin yüzde 90 oranında tamamlandığını, hizmete açılmasıyla yurt eksikliğinin giderileceğini kaydetti.

Karadağ, Iğdır'da sebze ve meyve hali ile şehirler arası otogarın faaliyete geçmek üzere olduğunu, Tuzluca ve Aralık ilçelerinde spor projelerinin de devam ettiğini söyledi.

Şehirde içme suyu ve kanalizasyon gibi altyapı sorunu olduğuna işaret eden Karadağ, Ünlendi Barajı'ndan gelen suyu arıtma tesisine taşıdıklarını, böylece vatandaşları yıllardır çözülmesini bekledikleri sorunlardan kurtarmış olacaklarını kaydetti.

Iğdır'ın verimli topraklara sahip bir ova olduğunu anımsatan Karadağ, bölgenin en önemli sorunlarından birinin de sulama sıkıntısı olduğunu dile getirdi.

Karadağ, Aras Nehri üzerinde yapımı devam eden projelere dikkati çekerek, "Depolama baraj projelerinin tamamlanmasıyla bölgedeki sulama sorununu çözeceğiz. Bu projelerle küresel ısınmanın etkisini de en aza indirmiş olacağız." ifadelerini kullandı.

Yaşar Karadağ, eski atık bir kum ocağı sahasını, içinde bisiklet ve yürüyüş yolu ile göletin de bulunduğu millet bahçesine dönüştürdüklerini belirtti.

Seçim bölgesindeki hava kirliliğine de işaret eden Karadağ, Ermenistan'daki nükleer tesisin bölgeye çok zarar verdiğini, bu konuda Dışişleri Bakanlığı ile irtibat halinde olduklarını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP'li Karadağ: 'Iğdır'da depolama baraj projeleriyle sulama sorununu çözeceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement