Muharrem İnce'den 666c Mitingi - Son Dakika
Politika

Muharrem İnce'den 666c Mitingi

Muharrem İnce\'den 666c Mitingi

Yalova'da CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce '666C' ismini verdiği miting düzenledi.

07.06.2011 00:35

Yalova'da CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce '666C' ismini verdiği miting düzenledi. Partililere seslenen İnce, Başbakan Erdoğana yüklendi. İlk Türk savaş uçağı icat edileceğini duyuran Başbakan Erdoğan'ı eleştiren İnce, "Savaş uçağı yapacakmışız. Bundan gurur da duyarız, mutlu da oluruz. Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum. Sen önce koluna taktığın saati Türkiye'de yap, gerisini biz yaparız" dedi.

Yalova'da 6'ıncı ayın 6'sında, saat 18. 00'de yapılan mitinge '666C' mitingi ismini veren Muharrem İnce, Cumhuriyet Meydanı'nda partililere seslendi. Başbakan Erdoğan'ı eleştiren Muharrem İnce, memleketin yalanla yönetildiğini söyledi. İnce, "9 yıldır bu memleketi yönetiyorlar. Avrupa'nın 6'ıncı büyük dünyanın 16'ıncı büyük ekonomisiymişiz. Yalanlarla dolanlarla bu memleketi yönetiyorlar. Madem dünyanın 16'ıncı büyük ekonomisiyiz, niye insani gelişmişlik seviyesinde 81'inci sıradayız. Gazetelerde çarşaf çarşaf ilan, biz savaş uçağı yapacakmışız. Çok seviniriz bundan. Gurur da duyarız. Mutlu da oluruz. Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum. Sen önce koluna taktığın saati Türkiye'de yap, gerisini biz yaparız. Biz diyor paradan 6 sıfırı attık. Doğru paradan 6 sıfırı attılar, 0 attıkları 6 sıfırı kendi paralarının sonuna eklediler. 9 yıldır bu iktidar, AB'ye mi girdik? Terörü mü bitirdi? Yoksulluğu mu çözdü? Kıbrıs sorununu mu bitirdi? Gençlerimiz daha mı rahat iş buluyor? Yolsuzluğu mu bitirdi? Neyi yaptı? Enflasyonda tek haneye düşmüşüz. Bununla gurur duymalıymışız. Tayyip Erdoğan'a Yalova'dan sesleniyorum. Peynir 5 yıl içinde yüzde 265 artmış. Bağ-Kur primini en iyi esnaflar bilir. Tüp gaz yüzde 88 artmış. Elektrik yüzde 65 artmış. Benzin 5 liraya dayandı. Hayal değil gerçek oldu. Artık benzin 5 lira. Yaptıklarını biliyoruz Tayyip Erdoğan, sen birde sattıklarını anlat. Diyor ki hedef 2023, sen 1923 ruhunu anlayamamışsın. 2023 ruhu senin neyine. Bu memleketin 2002 yılında Tüpraş'ı vardı, Petkim'i vardı, Telekom'u vardı. Şeker fabrikaları vardı. Çimento fabrikaları vardı. Bu fakir millet, bu fukara millet, 90 yılda yaptı bunları. Hepsi satıldı gitti" dedi.

TEBRİK ETMEK İÇİN ARAYAYIM DEDİM AMA

Başbakan Erdoğan'ın 'Krizden kurtulmak için yerli malı kullanın' çağrısına da değinen İnce, "Başbakan son günlerde yine belden aşağı çarpmaya çalışıyor. Diyor ki bizi İsrail destekliyormuş. İsrail bizi savunuyormuş. Başbakanın bir yakasında İsrail'den aldığı Yahudi Cesaret Ödülü var, diğer yakasında Arabistan'dan aldığı Kral Faysal İslam'a Hizmet Ödülü var. Bir de boynunda asılı iki yakası dolu olduğu için Kaddafi'den aldığı İnsan Hakları Ödülü var. Geçen gün açıklama yapmış demiş ki 'Krizden kurtulmak için yerli malı kullanın. ' Başbakan'ı bir tebrik edeyim dedim. Tebrik etmek için arayayım dedim. Turkcell'den arasam, Turkcell'i Ruslara satmış. Telsim'den arasam İngilizlere satmış, Avea'dan arasam Lübnanlılara satmış, sabit telefondan arayayım dedim onu da Lübnanlılara satmış. İnternetten mail atayım dedim onu da Lübnalılara satmış, kendime sigorta yaptırayım dedim onu Fransızlara satmış, araç muayene istasyonlarını Almanlara satmış. Finansbank'a para yatırayım dedim, Finansbank'ı da Yunan Milli Kilise Bankası'na satmış" diye konuştu. Mitingde yapılan konuşmanın ardından Muharrem İnce, CHP Yalova 2'inci sıra Milletvekili Adayı Alaattin Fitoz ve partililer yürüyüş gerçekleştirdi. - Yalova/ Merkez

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Muharrem İnce'den 666c Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement