Saylan Önergesi Gündeme Alınmadı - Son Dakika
Politika

Saylan Önergesi Gündeme Alınmadı

Saylan Önergesi Gündeme Alınmadı

CHP'li Meclis Üyesi Fazıl Güleken'in Geçtiğimiz Ay Yaşamını Yitiren Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Çydd Prof. Dr. Türkan Saylan'ın İsminin Bir Cadde ya da Parka Verilmesi Önerisinin AKP'li ve MHP'li Üyelerin Oylarıyla Gündeme Alınmaması Dikkat Çekti.

10.06.2009 01:47

CHP’li Meclis Üyesi Fazıl Güleken’in geçtiğimiz ay yaşamını yitiren Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı ÇYDD Prof. Dr. Türkan Saylan’ın isminin bir cadde ya da parka verilmesi önerisinin AKP’li ve MHP’li üyelerin oylarıyla gündeme alınmaması dikkat çekti.

Güleken’in önergesinin okunmasının ardından Meclis Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez, "Çankaya Belediye Meclisi’nde Muhsin Yazıcıoğlu beyefendinin isminin bir caddeye verilmesi önerisinde bulunduk. ’Büyükşehir Meclisi’nde bir caddeye isminin verildiği için mükerrer olacak’ gerekçesiyle reddedildi. Türkan Saylan hanımefendinin ismi Çankaya Belediye Meclisi’nde bir parka ve sokağa verildi. Dolayısıyla mükerrer olacaktır" dedi.

Güleken, bir misilleme anlayışı içinde olmadıklarını belirterek, "Böylesi önemli bir ismin yad edilmesi açısından Büyükşehir yetkisinde olan bir caddeye de Saylan isminin verilmesi doğru olur. Bir misilleme anlayışı içinde değiliz" dedi.

Tartışmaların ardından oylanan Güleken’in Saylan önergesi, oy çokluğu gündeme alınmadı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Saylan Önergesi Gündeme Alınmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement