Serinova Beldesi Ysk'nın Kararını Bekliyor - Son Dakika
Politika

Serinova Beldesi Ysk'nın Kararını Bekliyor

Serinova Beldesi Ysk\'nın Kararını Bekliyor

Muş’ta, AK Parti’nin 2 oy farkla kazandığı merkeze bağlı Serinova beldesinde yapılan belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliğinin seçimlerinin iptal edilmesinin ardından AK Parti de, Yüksek Seçim Kurulu’na itiraz etti.

05.04.2014 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'ta, AK Parti'nin 2 oy farkla kazandığı merkeze bağlı Serinova beldesinde yapılan belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliğinin seçimlerinin iptal edilmesinin ardından AK Parti de, Yüksek Seçim Kurulu'na itiraz etti. CHP'liler YSK'dan gelecek kararı bekliyor.

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan CHP Serinova Belediye Başkanı Adayı Abdulmecit Çakmak, seçimleri kendilerini kazanmasına rağmen 2 sandık kurulu başkanının oy kullanmasından dolayı kaybettiklerini söyledi. Bunun üzerine İl Seçim Kurulu'na itiraz ettiklerini ifade eden Abdulmecit Çakmak; "Serinova beldesindeki seçimleri biz kazanmışken, 2 sandık başkanının oy kullanmasıyla seçim başka bir şekle döndü. 2 sandık kurulu başkanının AK Parti'ye oy vermeleri, bir oyla seçimi kaybetmemize neden oldu. Daha sonra İl Seçim Kurulu'na itiraz ettik ve itirazımız haklı bulunarak seçim iptal edildi" dedi.

Bir sandıkta ise zarfların mühürsüz olarak seçmene verildiğini vurgulayan Çakmak şöyle konuştu: "Oy çoğunluğu bizim olan 1194 nolu sandıkta sandık görevlilerinin zarflara YSK'nın mührünü vurmayarak bize darbe vurmuştur. Bunun için seçim bu hale geldi. İl Seçim Kurulu'nun aldığı karar saygılıyız ve adalet güveniyoruz. Halk burada şaibenin büyük olduğunu gördü ve yeni seçimin dört gözle bekliyor."

CHP Muş İl Başkanı İsmail Adanur ise ilk gün yapılan sayımlarda seçimi 1 oyla kazandıklarını belirtti. İlçe seçim kurulunda yapılan sayımlarda adaylarının 2 oy farkla seçimi kaybettiğini ifade eden Adanur, "30 Mart yerel seçim akşamı yapılan sayımlarda adayımız 1 oyla seçimi kazanmıştı. Akşam saatlerinde sandık kurulu üyeleri listeleri Muş'a geldiğini bize 2 oy geride olduğumuz söylendi. Biz bunun üzerine İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulunduk. Oy kullanması gerekmeyen 2 görevlinin oy kullandığına dair veriler elimizdeydi. Bunun yanı sıra saat 16: 00'dan sonra yani sayımların başlamasından sonra birkaç kişinin daha oy kullandığı bilgisini aldık. Yaptığımız itiraz sonucu oylar tekrar sayıldı ve 133 oyun mühürsüz olarak sandıktan çıktığını fark ettik. İlçe Seçim Kurulu bu oyları geçersiz kaldı. Diğer 2 oy ise, seçim sonucunu etkilemeyeceği söylenerek 9 oy geriye düştük. 133 oyun iptali, seçim sonucunu etkilediğinden İl Seçim Kurulu'na itiraz ettik ve seçimlerin iptal edilmesini istedik. İl Seçim Kurulu itirazımızı haklı buldu. 133 oy seçim sonucunu etkilediğinden seçimleri iptal etti ve 1 Haziran 2014 günü yeni seçim yapılmasına karar verildi. Bizim bu karara saygımız sonsuzdur" diye konuştu.

AK Parti'nin de YSK'ya itiraz ettiğini söyleyen Adanur, buradan aksi bir karar çıkacağına inanmadıklarını ve 1 Haziran 2014 günü demokratik bir ortamda seçime gideceklerini sözlerine ekledi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Serinova Beldesi Ysk'nın Kararını Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement