Siirt'te Askeri Helikopterin Düşmesi - Son Dakika
Politika

Siirt'te Askeri Helikopterin Düşmesi

Siirt\'te Askeri Helikopterin Düşmesi

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Her şehit haberi geldiğinde yüreğimiz yangın yerine dönüyor."

10.11.2012 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Her şehit haberi geldiğinde yüreğimiz yangın yerine dönüyor. Birlik ve beraberliğimizi sürdürdüğümüz sürece hainler yaşama alanı bulamayacaktır. Buna inancımız tamdır" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bir dizi açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere Uşak'a geldi. Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden'i makamında ziyaret eden Kılıç, Siirt'te askeri uçağın düşmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. 17 askerin şehit olduğunu söyleyen Bakan Kılıç, "Maalesef bir helikopter faciası yaşandı. Her şehit haberi geldiğinde yüreğimiz yangın yerine dönüyor. Temennimiz bu tür acı olayların bir daha yaşanmamasıdır. Birlik ve beraberliğimizi sürdürdüğümüz sürece hainler yaşama alanı bulamayacaktır. Buna inancımız tam ve sağlamdır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne başsağlığı temenni ediyorum" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, daha sonra bir gazetecinin uluslararası spor müsabakalarında Türkiye'nin başarısının düştüğüne ilişkin bir sorusuna da cevap vererek, bu tespitin doğru olmadığını söyledi. Türk sporcuların 2012 olimpiyat oyunlarındaki atletizm ve tekvandoda sıra dışı başarılar elde ettiğini de belirten Bakan Kılıç, "2002 yılında uluslararası resmi organizasyonlarda toplam 270 madalya kazandık. 2012'nin ilk 10 ayında ise 627 madalya kazandık. Rakamlardan da anlaşılacağı gibi madalya sayısı 3 kat arttı. Ancak biz bu başarıların yeterli olmadığını düşünüyoruz. 2012 olimpiyatlarında atletizm ve tekvandoda sıra dışı başarılar yakaladık. Halkımız ve bizler sporcularımızdan daha fazla başarı ve madalya umuyoruz. Bunun için sporu günlük yaşantımızda bir kültür haline getirmeliyiz. Aile yaşantımızda sporun ne kadar yeri var' sorusunu kendimize sormalıyız. Birey olarak da gün içerisinde ayağımıza ne kadar spor ayakkabısı giyiyoruz bakmalıyız. Bütün bunlar spordaki başarımızı olumlu yönde etkileyecek unsurlardır. Bizim dileğimiz Sporu yaşam kültürü olarak yeni nesillere öğretmektir" dedi.

Bakan Kılıç, valilik ziyaretinin ardından Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik'i ziyaret etti. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Siirt'te Askeri Helikopterin Düşmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement