TBMM'de Basın Toplantıları - Son Dakika
Son Dakika Logo

TBMM'de Basın Toplantıları

TBMM\'de Basın Toplantıları
14.03.2012 13:43

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, "Eğitim gibi toplumun en temel konusunda uzlaşma aramayan bir siyaset anlayışıyla Anayasa Uzlaşma Komisyonu çalışmalarının sürdürülebilir olmasının zorluğunu bir kez daha görüyoruz" dedi.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, "Eğitim gibi toplumun en temel konusunda uzlaşma aramayan bir siyaset anlayışıyla Anayasa Uzlaşma Komisyonu çalışmalarının sürdürülebilir olmasının zorluğunu bir kez daha görüyoruz" dedi.

Kart, düzenlediği basın toplantısında, " Türkiye'de iş kazalarının, denetimsizlik nedeniyle artık iş cinayetlerine dönüştüğünü", Tuzla, Zonguldak, Kahramanmaraş, Ankara, Adana, İstanbul'da sel felaketlerinde, maden sahalarında toplu ölümler meydana geldiğini söyledi.

Hükümet sözcülerinin her defasında, "sızlanan, şikayet eden ifadelerle, acz, sorumsuzluk ve pişkinlik içinde tavsiyelerde" bulunduğunu savunan Kart,

"Ancak her nedense tedbir alamıyorlar, çözüm geliştiremiyorlar. Hükümet, uyguladığı sosyo-ekonomik politikalarla ve yarattığı bürokratik yapı nedeniyle iş cinayetlerinin artık asli faili ve sorumlusudur" dedi.

Kart, Milli Eğitim Komisyonunda yaşanan olayların, üyesi olduğu Anayasa Uzlaşma Komisyonu çalışmalarını nasıl etkileyeceğinin sorulması üzerine de AK Parti'nin samimi olmadığının her geçen gün ortaya çıktığını ileri sürdü.

Atilla Kart, "Eğitim gibi toplumun en temel konusunda uzlaşma aramayan, parlamentoyu askıya alan bir siyaset anlayışıyla anayasa uzlaşma komisyonu çalışmalarının sürdürülebilir olmasının zorluğunu bir kez daha görüyoruz. Bu değerlendirmeyi, kaygılarımızı yarın Anayasa Uzlaşma Komisyonunda TBMM Başkanı ile yapılacak çalışmada da ifade etme gereği duyuyoruz" diye konuştu.

(MLT-KUD)

-BDP'li Önder, Emet'teki olayları değerlendirdi

TBMM (A.A) - 14.03.2012 - BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Kütahya'nın Emet ilçesinde meydana gelen olaylara ilişkin ilgili makamların gerekli tedbiri almadığını savundu.

Önder, düzenlediği basın toplantısında, Kütahya'nın Emet ilçesinde mevsimlik işçilerle ilçeli gençlerin arasında çıkan kavgaya değindi. Hadiseden haber aldıktan sonra parti olarak mülki sorumluları uyardıklarını ancak bir sonuç alamadıklarını öne süren Önder, bu olayların önünün alınmaması durumunda daha vahim hadiselerin meydana geleceğini iddia etti.

Sırrı Süreyya Önder, "Siz failini bulmadığınız, suçu karşılıksız bıraktığınız her yerde bir sonraki olayın maddi zeminini, psikolojik ilkimini hazırlamış olursunuz. Yapılmakta olan budur" ifadesini kullandı.

- TBMM

Kaynak: AA

Advertisement